Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Гипсокартон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 134 магазина
Виж всички магазини

Информация за Гипсокартон

В днешно време един от най-използваните строителни материали е гипсокартонът. Той има широко приложение, като може да се използва за облицовка на стени, окачени тавани, декоративни елементи и стени.

Какво представлява гипсокартонът и какви видове има?

Гипсокартонът или гипскартонът се състои от два листа хартия или картон, а между тях има сърцевина от гипс. Под тази форма, гипсокартонът е патентован от Стивън Кели в началото на XX в. Днес, той се е превърнал в един от предпочитаните строителни материали, поради различните си приложения.

Гипсокартонът се дели основно на обикновен, влагоустойчив и пожароустойчив. Обикновеният гипскартон е предназначен за използване в закрити вътрешни помещения, в които няма влага – за преградни стени, окачени тавани и т.н. Влагоустойчивият гипскартон може да се използва в мокри и влажни помещения, като бани и кухни. Той се отличава със силикона, който е вложен в средата на гипса. Това е и причината за неговата влагоустойчивост. Пожароустойчивият гипскартон се използва най-често за облицовка на камини. В него са вградени специални фибри, които ограничават разпространението на огъня.

Как да изберем гипсокартон?

Изборът на вида гипсокартон трябва да е съобразен с неговото предназначение. Освен по вид, гипсокартонът има и различни дебелини. 6 мм дебелина се препоръчва за декоративни елементи, като материалът търпи огъване. Гипсокартонът с 9 мм дебелина може да се използва както за декоративни елементи, така и за облицовка на стени. 12,5 мм е най-разпространената дебелина, като се използва за всяка система за сухо строителство.

Откъде да купим гипсокартон?

В магазините за строителни материали – Броколаж, Практикер, Практис, Баухаус и т.н., ще намерите необходимите Ви размери и видове гипсокартон. Може да намерите най-изгодната цена в техните актуални брошури, които се публикуват в Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!