Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Говеждо месо Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Говеждо месо

Говеждото е сред най-предпочитаните и консумирани червени меса у нас. Разликата между говеждото и телешкото месо е, че телешкото се добива от телета на възраст 4-5 месеца, като то е по-нежно и бедно на мазнини. Въпреки това, говеждото месо има редица полезни свойства, а вкусът на месото и степента на жилавост зависят от породата и начина на отглеждане на говедата.

С какво е полезно говеждото месо?

Говеждото месо е богат източник на витамини от група В, витамини Е, К, желязо, фосфор, магнезий, манган, мед, цинк, селен, тиамин, холин и други. Консумацията на говеждо засилва имунната система, препоръчва се при депресивни състояния и при бременност, подпомага развитието и строежа на нервните клетки, поддържа кръвните клетки. То е изключително богат източник на протеини.

Как да приготвим говеждото месо?

Различните части на говедото се различават по съдържанието на мазнини и сухожилия, което налага различни начини на термична обработка. По-жилавите говежди меса са гърдите, плешката, шол, врат, бут. При тях е препоръчително да се варят или задушават. Ребрата, рибицата, контрафиле, карета могат да се изпекат във фурна или на скара.

Говеждите меса си подхождат с дафинов лист, кимион, червен и черен пипер, риган, мащерка, розмарин, кориандър, бахар, естрагон. Могат да се съчетаят с всички видове зеленчуци.

Как да изберем говеждо месо?

В магазините за хранителни стоки ще намерите различни разфасовки както свежо, така и замразено говеждо. Препоръчително е да избирате свежите меса, тъй като по-ясно може да прецените дали са пресни. Месото трябва да е с наситен червен цвят, без неприятна миризма. Съхранявайте месото в хладилник или фризер.

Тъй като говеждото месо е със сравнително висока цена, разгледайте промоционалните брошури на магазините и изберете най-добрата оферта.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!