Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Горещ шоколад Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Горещ шоколад

Една от любимите напитки за студените месеци е горещият шоколад. Той съчетава топлина, сладост и изкушаващ аромат на какао. Топлата напитка е любима на децата, а и има доста почитатели сред възрастните.

История на горещия шоколад

Горещият шоколад представлява напитка, която съчетава какао на прах и/или разтопен шоколад, прясно мляко или вода, захар. Ароматната напитка е позната на човека още от древността. При извършени археологически разкопки в Гватемала са открити съдове с йероглифи за какао и остатъци от шоколадова напитка, които са датирани от 460-480 г. пр. Хр. Първоначално напитката била по-скоро горчива на вкус, поради непознаването на захарта.

Шоколадовата напитка започва да става популярна в Европа след XVI в., като век по-късно се появява и сладкият горещ шоколад. Към края на XVII в. започва да се използва и прясно мляко. Какаото на прах навлиза доста по-късно, след изобретяването на първата машина за  произвеждане на какао на прах, през 1828 г.

Какви видове горещ шоколад има?

В днешно време напитката има много вариации. Макар основните съставки да са едни и същи, към горещия шоколад се прибавят парченца шоколад – бял, млечен или натурален, бита сметана, бисквити и т.н. Горещият шоколад може да съдържа и различни видове алкохолни напитки – ликьори, ром, уиски.

Полезен ли е горещият шоколад?

Полезните свойства на какаото са всеизвестни. То съдържа множество витамини и минерали, като подпомага дейността на мозъка и действа стимулиращо на централната нервна система. Какаото е известно и като силен афродизиак, и засилва производството на „хормонът на щастието” – серотонин.

Въпреки това, шоколадовата напитка е висококалорична и съдържа мазнини и захар. Някои производители добавят изкуствени оцветители и ароматизатори на какаото на прах, което се отразява и на неговите положителни качества.

Откъде да купим горещ шоколад?

В магазините за хранителни стоки ще откриете всичко, което Ви е необходимо за чудесен домашно приготвен горещ шоколад. Освен това се продават и пакети с горещ шоколад на прах.

Изберете най-изгодната цена за Вашата шоколадова напитка, като разгледате промоционалните брошури на магазините – бързо и удобно в Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!