Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Графит Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 131 магазина
Виж всички магазини

Информация за Графит

Моливите са едни от най-използваните и разпространени инструменти за писане, чертане, рисуване. На пазара има голямо разнообразие от моливи – с класически сив графит или в различни цветове. В днешно време все по-предпочитани са автоматичните моливи, при които могат да се сменят графитите.

Какво трябва да знаем за автоматичните моливи и графитите?

Автоматичният молив са устроени по подобие на химикалката. Те имат механизъм, чрез който графитът се придвижва напред и излиза през върха на молива. Най-големите предимства при тях е, че няма нужда от подострянето на графита, за разлика от обикновените дървени моливи, а и може лесно да се сменя графита, когато се изхаби.

Графитите за автоматични моливи се различават по дебелината и твърдостта. Ако при стандартните моливи има утвърдена класификация, която ги разделя по степента на твърдост на графита, което ги определя като меки, средни и твърди, то при автоматичните моливи дебелината на графита се измерва с милиметри. Както и при стандартните моливи, така и при автоматичните графитът е  обикновено със средна твърдост, т.е. НВ.  Меките се означават с В, а твърдите с Н. Цифрата пред буквите указва степента на мекота или твърдост, като тя може да е от 2 до 9. Например 9Н е най-твърд, а 9В най-мек.

Графитите са с дебелина от 0.3 мм и могат да надхвърлят 5 мм. Може да намерите и цветни графити за автоматичен молив. Изборът на графит трябва да се съобрази с вида на автоматичния молив.

Откъде да купим графити?

Различни видове графити може да намерите във всеки магазин, в който се предлагат и канцеларски материали – Метро, Фантастико, Кауфалнд, Carrefour, Billa, Lidl, Office 1 Superstore, OfficeExpresse и много други. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите нужните Ви канцеларски материали.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!