Графит Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 0 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 187 магазина
Виж всички магазини

Информация за Графит

Моливите са едни от най-използваните и разпространени инструменти за писане, чертане, рисуване. На пазара има голямо разнообразие от моливи – с класически сив графит или в различни цветове. В днешно време все по-предпочитани са автоматичните моливи, при които могат да се сменят графитите.

Какво трябва да знаем за автоматичните моливи и графитите?

Автоматичният молив са устроени по подобие на химикалката. Те имат механизъм, чрез който графитът се придвижва напред и излиза през върха на молива. Най-големите предимства при тях е, че няма нужда от подострянето на графита, за разлика от обикновените дървени моливи, а и може лесно да се сменя графита, когато се изхаби.

Графитите за автоматични моливи се различават по дебелината и твърдостта. Ако при стандартните моливи има утвърдена класификация, която ги разделя по степента на твърдост на графита, което ги определя като меки, средни и твърди, то при автоматичните моливи дебелината на графита се измерва с милиметри. Както и при стандартните моливи, така и при автоматичните графитът е  обикновено със средна твърдост, т.е. НВ.  Меките се означават с В, а твърдите с Н. Цифрата пред буквите указва степента на мекота или твърдост, като тя може да е от 2 до 9. Например 9Н е най-твърд, а 9В най-мек.

Графитите са с дебелина от 0.3 мм и могат да надхвърлят 5 мм. Може да намерите и цветни графити за автоматичен молив. Изборът на графит трябва да се съобрази с вида на автоматичния молив.

Откъде да купим графити?

Различни видове графити може да намерите във всеки магазин, в който се предлагат и канцеларски материали – Метро, Фантастико, Кауфалнд, Carrefour, Billa, Lidl, Office 1 Superstore, OfficeExpresse и много други. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите нужните Ви канцеларски материали.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!