Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Грис Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 10

    Открихме: ориз, грис или

    Хит Хипермаркет брошура до 27.05.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Грис

Всички имаме спомени за десертите от детството и детската градина. Някои от тях са се превърнали в любими, други не чак толкова. Несъмнено един от тези десерти е грис-халвата или грис с мляко. Днес грисът се използва не само в десерти, но и влиза в различни ястия и панировки.

Какво представлява грисът?

Грисът е продукт, получен от смлени царевични или пшенични зърна. Той се отличава с фина зърнеста и суха структура. Има два вида грис – едрозърнест и дребнозърнест. Едрозърнестият грис се получава след грубо смилане на зърната, докато дребнозърнестият преминава през няколко етапа на смилане. По-финият вид се използва при производството на различни тестени изделия – макарони, паста, кускус и други.

Какви са полезните свойства на гриса?

Грисът има богато съдържание на витамини и минерали, което го прави много подходящ при различни хранителни режими за намаляване на теглото. Тъй като той е лесно смилаем, често влиза в състава на бебешки каши и пюрета. Трябва да се обърне внимание, че зърненият продукт съдържа глутен, което го прави неподходящ за хора с непоносимост към глутен, както и за деца под 1 година.

За какво да използваме гриса?

Най-често грисът се вари, като по този начин набъбва и увеличава обема си няколко пъти. Тъй като поема течности, той е включван към различни пайове и сладкиши с плодове, като се използва суров. Един от най-известните десерти – мляко с грис, е обичан заради бързото си приготвяне и отличителен вкус. Той се приготвя само с грис, мляко, вода и захар, като отнема около 10 мин.

Грисът е предпочитан за панировки, защото придава хрупкава текстура на панираните зеленчуци или меса. Той влиза в рецепти за тутманици, сосове, супи, хлябове и много други.

За какво да внимаваме при покупка на грис?

Грисът се продава в различни разфасовки, във всеки магазин за хранителни стоки. Когато избирате зърнения продукт, трябва да обърнете внимание в него да няма примеси и замърсяване.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!