Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Детско мляко Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 134 магазина
Виж всички магазини

Информация за Детско мляко

Храненето на бебето през първите месеци е от изключителна важност. Всеизвестен факт е, че кърмата е най-пълноценната и здравословна храна. Въпреки това понякога се налага да даваме на бебето адаптирани млека, които да му доставят необходимите хранителни вещества и витамини.

Какви видове адаптирани млека има?

Адаптираните млека се произвеждат на основата на кравето мляко, като са обогатени с витамини, микроелементи, биоактивни вещества, които са нужни на детския организъм. Адаптираните млека се разделят според възрастта на детето. Млеката за кърмачета са предназначени за бебета под 6 месеца. Преходните млека се дават на деца от 6 месеца до 1 година, а след годинка – млека за ранна детска възраст.

Какво представлява преходното мляко? С какво се различава от млякото за кърмачета?

Както отбелязахме – преходните млека са предназначени за бебета от 6 месеца до 1 годинка. Те са по-богати на въглехидрати, минерали, протеини и витамини. Млякото за кърмачета се доближава до майчината кърма и поради тази причина, с тях могат да се хранят новородени.

Преходните млека са съобразени с по-високите хранителни потребности на детето, чийто организъм се развива. Обикновено те съдържат и пробиотици, както и млеката за кърмачета.

Какво преходно мляко да изберем? Как да храним детето с него?

На пазара има редица марки, които предлагат и преходни млека. Най-добре се консултирайте с педиатъра си, който ще Ви препоръча най-подходящото преходно мляко, което да е съобразено с нуждите и цялостното състояние на детето.

Количеството мляко зависи от теглото и точната му възраст, като в магазините може да намерите преходни млека след 6-ия месец, от 10-ия месец и т.н. Тъй като адаптираните млека са по-засищащи от майчината кърма, а и се смилат по-трудно, може да се увеличи интервалът между храненията.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!