Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Диня Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Диня

През горещите летни дни търсим всякакви начини за разхлаждане. Мазните и тежки храни са пренебрегнати пред пресните и свежи плодове и зеленчуци. Несъмнено един от любимите плодове за горещините е сочната и сладка диня.

Смята се, че динята произхожда от Африка, като била диворастяща. Постепенно започва култивирането и разпространението на вкусния плод. Така през XVII в. вече е позната в Европа и Азия.

С какво е полезна динята?

Известно е, че динята съдържа 92% вода. Тя е изключително полезна при проблеми свързани с уринирането, подобрява кръвообращението, облекчава заболявания на стомашно-чревния тракт и има антиоксидантно действие. Съдържа витамин С, А, някои витамини от група В, калий, желязо, фибри и други. Семките на динята са не по-малко полезни. Те имат богато съдържание на белтъчини и мазнини, като оказват благоприятно влияние върху високото кръвно налягане и подобрява функциите на бъбреците. Кората на плода също е полезна при проблеми с уринирането.

Какви са приложенията на динята?

Най-често консумираме плода нарязан на парчета, но от него може да се направи освежаващ сок, както и да се включи към различни десерти. На пазара могат да се открият и различни продукти с вкус на диня – дъвки, бонбони, шоколадови изделия и много други. Семките на динята могат да се консумират като ядки.

От динените кори се прави сладко, което не е толкова екзотично за нашите земи. Друго приложение на корите, което е нестандартно за нашата кухня, е да се използва като зеленчук. В Китай е много популярно ястието от динена кора, която се обелва и пържи със зехтин. Към нея се прибавя лук, люти чушки, чесън, захар и ром.

Как да изберем узряла диня?

Има няколко начина, по които може да разпознаем узрялата диня. На пръв поглед, тя трябва да има дръжка, която да е леко завехнала. Много популярен начин е да почукате върху кората – звукът трябва да е плътен, а не кух. Друго което трябва да погледнете е петното, разположено в  долната част на плода – то трябва да е бяло. Естествено, никога не можем да бъдем напълно сигурни в избора си, докато не я опитаме.   

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!