Домати Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 11 от 11 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 189 магазина
Виж всички магазини

Информация за Домати

Лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците. Експлозията от витамини може да спомогне много за по-доброто функциониране на организма ни и за изгаряне на ненужно натрупаните през зимата мазнини и килограми.

Защо са полезни доматите? Какво можем да приготвим от тях?

Доматите могат да се консумират както в сурово състояние, така и готвени или консервирани. Суровите съдържат антиоксиданти, минерали и витамини, които ни предпазват от редица заболявания. Яденето на повече домати и зеленчуци като цяло намалява риска от много болести – затлъстяване, рак, диабет, камъни в бъбреците, сърдечна недостатъчност и др. Освен това суровите домати имат противовъзпалително свойство и предпазват мозъка от влошаване на паметта, помагат за повишаване нивото на концентрацията и за добрия тонус. Друг плюс, особено за хората на диета, е фактът, че една купа нарязани домати на салата съдържа изключително малко калории. Така можете да се нахраните с полезно ястие, което да не навреди на талията Ви. Доматите са много използвани и  за готвене. Най-обичаните ястия във българската кухня включват доматен сос или доматено пюре. Могат да се използват в супи, да се комбинират с месо, със спагети, а някои даже предпочитат да ги приемат под форма на сок.Когато избирате домати, гледайте да са български, за предпочитане от розовите. Те са по-сочни и вкусни и повечето от тях са гледани в добри условия. Голяма част от вносните гръцки имат вкус на гума и не са узрели.

Откъде да си купим домати?

Изобилие от домати на изгодни цени има в магазините на „Фантастико“, „BILLA”, “Carrefour”, “Kaufland”, “CBA” и др. Улеснете избора си и прегледайте брошурите на нашия сайт, за да знаете къде точно се предлагат най-добрите цени.