Донът

Намерихме 1 резултат за Донът в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Донът.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

19.08 - 30.09 Билла

Подобни продукти от тази категория

01.08 - 04.09 T MARKET
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла

Повече информация за Донът

Въпреки че произходът на донъта не е известен, той е популярен по цял свят. Донътът представлява изпържено тесто с кръгла форма, а в България е известен и като поничка. Има огромно разнообразие от рецепти за донъти, като множество страни имат собствени варианти.

Какви донъти има?

Както отбелязахме, донътите обикновено са с кръгла форма, като могат да имат или не дупка в средата. Те могат да са със или без пълнеж, като най-често са с глазура. Характерно за донътите с дупка е, че те нямат пълнеж, а само глазура. Пълнежът може да са различни кремове, сладка, шоколад и т.н. Глазурата също е разнообразна, като може да са поръсени с разноцветни захарни пръчици, смлени ядки, пудра захар и други.

Освен сладки, донътите могат да са и солени, като в плънката могат да се включат крема сирене, различни подправки, зеленчуци, месни и млечни продукти.

Тестото за донъти включва брашно, яйца, масло, захар и сол, мая. Разбира се, в различните рецепти съставките могат да се различават. За да приготвите донъти с характерния отвор, единият вариант е когато омесите тестото и го разточите, да изрежете кръгли форми, а в тях да отрежете по-малки кръгчета. Така получените форми се пържат в дълбок тиган, например. Другият вариант е да се използва специален уред за понички, който наподобява гофретника или тостер-пресата., като тестото се изсипва във формичките. На пазара се предлагат и специални шприцове, които оформят донъта с отвор.

Откъде да купим донъти?

Ако нямате време да месите, бъркате и пържите, може да купите готови донъти от магазините за хранителни стоки. Ще намерите различни видове, с разнообразни пълнежи и глазури. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти на магазините. Възползвайте се от тях и закупете желания продукт на изгодна цена.