Дресинг Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Дресинг

Най-важната част от приготвянето на всяко ястие е неговото овкусяване. Това важи както за салатата, така и за десерта. Когато става въпрос за овкусяване на салати, често се приготвят специални сосове – дресинг, които да направят зеленчуците по-вкусни и апетитни.

Какво представлява дресингът и какви видове има?

Дресингът е сос за салата, като още вавилонците са използвали зехтин и оцет за овкусяване на зеленчуците. В Египет приготвяли сос от зехтин, оцет и азиатски подправки.

Най-разпространеният дресинг е Винегрет. В него са комбинирани зехтин, оцет или лимонов сок и подправки – магданоз, лук, билки. В някои рецепти се включва и горчица и бяло вино.

Много популярни са дресингите на майонезена основа. Сосът Ранч съдържа майонеза, чесън, лук, магданоз или копър, черен пипер, сол, лимонов сок. Има варианти, в които майонезата е смесена с кисело мляко или е изцяло заменена с него.

Има множество други дресинги, като съставките могат да са по Ваш вкус и предпочитание.

Макар дресингът да е определян като сос за салата, може да го използвате и за овкусяване на пиле, риба и морски дарове, паста.

Как да изберем и съхраняваме дресинга?

Въпреки че няма по-хубаво от домашно приготвените сосове, може да се улесните и да си купите готов. В магазините за хранителни стоки има голямо разнообразие от вкусове, като най-често дресингите се продават в бутилки. Важно е да обърнете внимание на срока на годност, както и на съставките. Добре е да съхранявате дресинга в хладилник, като млечните и майонезени сосове са по-нетрайни. При домашните дресинги е добре да се използват непосредствено след като са приготвени, тъй като с времето губят вкусът и ароматите си.

Разгледайте брошурите на магазините и открийте най-изгодната цена, за избрания от Вас дресинг, в Broshura.bg.