Дърва за огрев Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 187 магазина
Виж всички магазини

Информация за Дърва за огрев

В днешно време има редица начини за отопление. Въпреки това отоплението на дърва не губи своята популярност. За да можем да се насладим на топлината и уюта през зимата, трябва да изберем подходящи дърва за огрев.

Какви дърва за огрев има?

Дървата за огрев трябва да са сухи, като се препоръчва да са съхнали поне 4 месеца преди използването им. По принцип твърдите широколистни дървесини – дъб, бук, габер, овошки и т.н., отделят повече топлина от иглолистните дървета.

Една от най-разпространените дървесини е дъбовата. Дъбът се отличава с висока плътност и е сравнително икономичен, тъй като гори бавно и отделя висока топлина при горене. Според специалистите, дъбът трябва да съхне около година. Другите предпочитани дърва за огрев са буковите.

Борът, от друга страна, не се препоръчва за самостоятелно използване. При него има високо съдържание на смоли, които се изпаряват по време на горене. Брезата е подходяща за подпалки, тъй като гори бързо, но отделя много топлина. Черешата, за разлика от бряста, отделя приятен аромат и гори със средна температура.

Маслината също е подходяща за разпалки. Тя гори лесно, но не хвърля искри. Кленът, както и дъбът, също трябва да съхне около година. Въпреки че е труден за цепене, той има висок капацитет на топлина.

Откъде да купим дърва за огрев?

Ще намерите различни дърва за огрев в Бриколаж, Практикер, Багира, Алати, Баухаус, Мал Мук и други. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти и специални отстъпки, които предлагат магазините. Възползвайте се от тях и закупете желаните дърва за огрев, а и необходимото Ви количество, на разумна и изгодна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!