Еклери

Намерихме 5 резултата за Еклери в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 5 промоции за Еклери. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Еклери и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

07.11 - 31.12 Билла
07.11 - 31.12 Билла
07.11 - 31.12 Билла
31.10 - 31.12 МЕТРО
14.11 - 31.12 МЕТРО
14.11 - 31.12 МЕТРО

Повече информация за Еклери

Когато се замислим за френски десерти, едно от първите неща, които изникват в ума ни е еклерът. Пухкаво тесто, нежен крем и гладка глазура – френското майсторство личи във всеки детайл. Днес еклерите са любими за мнозина и са разпространени в целия свят.

Кога е създаден еклерът?

Няма точни данни и информация, кой е създателят на вкусния десерт. Предполага се, обаче, че той е дело на френския готвач Мари-Антоан Карем. До средата на XIX в. сладкишът е наричан „хляб на дукесата”. Самата дума „еклер” в буквален превод от френски означава „светкавица”. Смята се, че името е избрано, заради блясъка на глазурата.

Какво представлява еклерът?

Тестото за еклери не се различава от това за друг известен френски десерт – профитерол. То е парено и се оформя в продълговата форма. Кремът, който се използва за пълнеж, може да е ванилов, яйчен, шоколадов, с плодове и т.н. Глазурата също може да е разнообразна, но най-често тя е шоколадова, може да са поръсени с цели или начукани ядки.

Приготвянето на десерта изисква доста време, а и усилия. Пареното тесто трябва да се охлади преди да се оформи, а след това се охлажда допълнително – преди да се сложи във фурната. Когато са придобили златист цвят, те се разрязват и се остават да изстинат. Горната част се намазва с глазура, а между тях се поставя и кремът.

Откъде да купим готови еклери?

Ако не искаме да губим време в кухнята – да варим, печем, бъркаме, да си спестим безброй мръсни съдове, но искаме да похапнем пухкавия и вкусен десерт, може да си купим готови еклери. В магазините за хранителни стоки се предлагат еклери с различна големина и разфасовка. В някои супермаркети има и специална витрина за сладкиши и десерти, откъдето може да закупим еклери в желаното от нас количество.

Разгледайте промоционалните брошури на магазините и открийте най-изгодната цена на сладкото изкушение – бързо и лесно в Broshura.bg.