Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Еклери Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Еклери

Когато се замислим за френски десерти, едно от първите неща, които изникват в ума ни е еклерът. Пухкаво тесто, нежен крем и гладка глазура – френското майсторство личи във всеки детайл. Днес еклерите са любими за мнозина и са разпространени в целия свят.

Кога е създаден еклерът?

Няма точни данни и информация, кой е създателят на вкусния десерт. Предполага се, обаче, че той е дело на френския готвач Мари-Антоан Карем. До средата на XIX в. сладкишът е наричан „хляб на дукесата”. Самата дума „еклер” в буквален превод от френски означава „светкавица”. Смята се, че името е избрано, заради блясъка на глазурата.

Какво представлява еклерът?

Тестото за еклери не се различава от това за друг известен френски десерт – профитерол. То е парено и се оформя в продълговата форма. Кремът, който се използва за пълнеж, може да е ванилов, яйчен, шоколадов, с плодове и т.н. Глазурата също може да е разнообразна, но най-често тя е шоколадова, може да са поръсени с цели или начукани ядки.

Приготвянето на десерта изисква доста време, а и усилия. Пареното тесто трябва да се охлади преди да се оформи, а след това се охлажда допълнително – преди да се сложи във фурната. Когато са придобили златист цвят, те се разрязват и се остават да изстинат. Горната част се намазва с глазура, а между тях се поставя и кремът.

Откъде да купим готови еклери?

Ако не искаме да губим време в кухнята – да варим, печем, бъркаме, да си спестим безброй мръсни съдове, но искаме да похапнем пухкавия и вкусен десерт, може да си купим готови еклери. В магазините за хранителни стоки се предлагат еклери с различна големина и разфасовка. В някои супермаркети има и специална витрина за сладкиши и десерти, откъдето може да закупим еклери в желаното от нас количество.

Разгледайте промоционалните брошури на магазините и открийте най-изгодната цена на сладкото изкушение – бързо и лесно в Broshura.bg.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!