Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Елда Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Елда

Елдата присъства в менюто на всеки, който държи на здравословния начин на хранене. Макар в миналото да се е смятала за храна на бедните, днес елдата набира все по-голяма популярност и се включва в менюто на редица ресторанти. В Индия е позната като „черен ориз”, а в Русия я наричат „гречка”.

С какво е полезна елдата?

Въпреки че се приготвя като зърнена храна, елдата е част от семейство Лападови. Тя има богато съдържание на витамини от група В, витамини А, С, PP, Р. Елдата съдържа още желязо, калций, калий, магнезий, мед, фосфор, цинк, йод, аминокиселини и много други. Консумацията на елда подпомага нормалните функции на щитовидната жлеза, засилва имунната система, оказва благоприятно влияние върху сърдечносъдовата система и кръвообращението. Тя се препоръчва както в хранителни режими за намаляване на теглото, така и за диабетици.

Как да приготвим елда?

Елдата може да се използва както в солени ястия, така и в десерти. Обикновено тя се вари, като съотношението елда към вода е 1:2. Може да я включите в различни яхнии, супи, сърми. Комбинира се добре както с месо, така и с риба. Може да използвате брашно от елда за различни сладкиши или да смесите зърната с плодове.

Освен в кулинарията, елда намира приложение и в козметиката. Може да подхраните и освежите кожата си с комбинацията от елда и извара. За уморени стъпала или ръце се препоръчва масаж или стъпване върху сурови зърна от елда.

Откъде да купим елда и как да я съхраняваме?

В магазините за хранителни стоки, не е трудно да се намери „гречка”. Предлага се в различни разфасовки, но най-разпространени са пакетите по 500 гр. Елдата трябва да се съхранява на сухо място, най-добре в керамичен или стъклен съд.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!