Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Електрожен Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Електрожен

Една от най-често използваните машини, използвана за електродъговото заваряване на различни метални елементи, е електроженът. В днешно време има голямо разнообразие от електрожени, които се различават по силата на заваръчния ток, по напрежението и други характеристики.

Какво трябва да знаем за електрожените?

В днешно време най-използваните и разпространени електрожени за инверторните. Те се отличават с ниско тегло, което ги прави лесни за пренасяне, и високо качество на заварката както при елементи от черни метали, така и при тези от цветни метали. Предимство на инверторните електрожени пред старите машини е, че те не работят с променлив ток, а използват прав ток.

Когато купувате електрожен, задължително обърнете внимание на диаметъра на електродите. От диаметъра на електродите зависи за каква дебелина на  детайлите са предназначени. Например – електроди с диаметър 4-5 мм са подходящи за заваряване на елементи с  дебелина 6-12 мм. Повечето инверторни електрожени имат възможност за регулиране на  силата на заваръчния ток. При някои модели заваръчният ток може да се намали до 5А и да се увеличи до 200А. Изборът на силата на заваръчния ток се определя от диаметъра на електродите. Много често електроженът има и защита против залепване на електрода.

Популярни марки на електрожени са Raider, DWT, Kemppi, Einhell и други.

Откъде да купим електрожен?

Най-голям избор от електрожени ще намерите в големите магазини за строителни материали и инструменти – Багира, Бриколаж, Практикер, Практис, Баумакс, Мал Мук и т.н. За да изберете най-подходящия електрожен, разгледайте промоционалните оферти, които предлагат магазините, в Broshura.bg. Така ще може да се запознаете със спецификациите на машината, а и да откриете най-изгодната цена, на която да я закупите.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!