Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Заваръчен апарат Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Заваръчен апарат

За заваряване на различни метални елементи най-често се използва заваръчен апарат, или известният електрожен. С негова помощ може да направите здраво и постоянно свързване на детайлите. Заваръчните апарати се различават както по своята конструкция, така и по начина на заваряване.

Какво трябва да знаем за заваръчните апарати?

Когато избираме заваръчен апарат трябва да обърнем внимание на метода на заваряване, който се използва от апарата. С най-широко приложение са апаратите с ръчно електродъгово заваряване с обмазани електроди, известно и като РЕД, Миг-Маг заваръчните апарати и ВИГ апаратите. Разбира се, има и други методи на заваряване като лазерно, подфлюсово и т.н.

Ръчно електродъгово заваряване с обмазани електроди може да се използва за заваряване на тръби, при различни ремонтни дейности и изграждане на метални конструкции. Електродът обикновено представлява метална пръчка с различен диаметър, а обмазката е нанесена върху нея. Препоръчително е да се спрете на апарат, който работи с прав ток, тъй като те осигуряват по-качествена работа.

При Миг-Маг заваряването има среда от защитен газ, а металният електрод е навит на ролка тел с различен диаметър. Телът достига до заварявания елемент чрез телоподаващо устройство, като той се подбира според вида на детайла, който се заварява.

При ВИГ заваряването защитната среда е от инертен газ, а електродът е нетопим волфрамов. За заваряването може да се използва и добавъчен материал, който може да се подава ръчно или с телоподаващо устройство.

Откъде да купим заваръчен апарат?

Най-голям избор от заваръчни апарати ще намерите в големите магазини за строителни материали и инструменти – Багира, Бриколаж, Практикер, Практис, Баумакс, Мал Мук и т.н. За да изберете най-подходящия апарат, разгледайте промоционалните оферти в Broshura.bg. Така ще може да откриете и най-изгодната цена, на която да го закупите.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!