С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Зарядно за акумулатор Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 158 магазина
Виж всички магазини

Информация за Зарядно за акумулатор

За да може да разчитаме на автомобила си, трябва да го поддържаме и да полагаме грижи за него. Това се отнася за всички части на превозното средство, а и важи с пълна сила за „сърцето” на колата – акумулатора. При различни екстремни ситуации се налага използването на зарядно.

Какво трябва да знаем за зарядното за акумулатор?

Изборът на зарядно зависи от вида на акумулатора и от неговия капацитет. Акумулаторът се зарежда с прав ток, като за предпочитане са зарядните с регулиране на силата на тока. По този начин се силата на тока постепенно намалява, при доближаване на максималният заряд на акумулатора. При по-голяма част от моделите, зарядното има и стрелкови амперметър, чрез който може да наблюдавате силата на зарядния ток.

Според специалистите, за да използваме акумулатора по-дълго, зарядният ток трябва да бъде една десета от капацитета на акумулатора – например акумулатор с капацитет 50 Ah се зарежда с ток със сила 5 А. Въпреки това при някои случаи се налага по-голяма сила на тока, но при по-малка се постига по-висок капацитет на акумулатора.

Когато зареждате акумулатора, преди да включите зарядното, трябва да свържете двете устройства с кабела – червената щипка към плюсовата клема, а  черната  към минуса. След зареждане се изключва зарядното, а след това се откача от акумулатора.

Откъде да купим зарядно за акумулатор?

Ще намерите различни зарядни за акумулатор в Бриколаж, Практикер, Практис, Метро и други. Разгледайте актуалните промоционални оферти за зарядни в Broshura.bg. Така ще може да изберете най-подходящото за Вашия акумулатор, като откриете и най-изгодната цена, на която да го закупите.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!