Зеле

Намерихме 8 резултата за Зеле в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 8 промоции за Зеле. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Зеле и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

02.12 - 08.12 Kaufland
05.12 - 11.12 Билла
02.12 - 08.12 Kaufland
05.12 - 11.12 Билла
05.12 - 08.01 Фантастико
05.12 - 08.01 Фантастико
05.12 - 08.01 Фантастико
02.12 - 08.12 Kaufland

Подобни продукти от тази категория

31.10 - 31.12 МЕТРО
31.10 - 31.12 МЕТРО
31.10 - 31.12 МЕТРО
14.11 - 31.12 МЕТРО
14.11 - 31.12 МЕТРО
02.12 - 08.12 ЛИДЛ
02.12 - 08.12 ЛИДЛ
02.12 - 08.12 ЛИДЛ
02.12 - 08.12 ЛИДЛ
02.12 - 08.12 ЛИДЛ

Повече информация за Зеле

Зелето е съставна част от много български национални ястия. Освен в България, зелето е популярно и в европейските страни, Китай, Япония. Зеленчукът е от семейство Кръстоцветни, заедно с броколи, брюкселско зеле и други.

С какво е полезно зелето?

Освен че е хрупкаво и има специфичен, леко лютив вкус, зелето притежава много полезни свойства за човешкия организъм. Зелето е изключително богат източник на витамин С и заради това е наричано „северен лимон”. В него се съдържат и витамини от група В, витамин А, калций, калий, фолат, магнезий, манган, фибри и Омега 3 мастни киселини. Консумацията на зеле действа детоксикиращо за организма, намалява риска от стомашно-чревни заболявания и рак на гърдата, оказва благоприятно влияние на сърдечносъдовата система.

За какво да използваме зелето?

Зелето е един от най-предпочитаните зеленчуци за салата – особено в комбинация с моркови и копър. Традиционни ястия за българската кухня са зелето със свинско месо, както и баницата със зеле – „зелник”. Традиция е през зимните месеци да се консумира кисело зеле с червен пипер. Може да откриете зеленчука и в ястия от други кухни, в които се комбинира с различни зеленчуци и меса, печени, пържени или варени.

Освен във вкусни салати и гозби, може да използвате зелето и за освежаване на кожата. Сокът от зеле се прилага срещу бръчки, а сварените зелеви листа в мляко успокояват сухата и опъната кожа.

Как да изберем и съхраняваме зелето?

В магазините ще откриете както цели зелки, така и настъргано зеле в пликове. Препоръчително е да избирате ненарязано зеле, тъй като така неговите полезни вещества са запазени. Зелевите листа трябва да са плътни и лъскави. Най-дълго време ще запазите зелето свежо, ако го съхранявате в хладилник.