Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Зелена салата Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Зелена салата

Леката салата е идеално решение за вечеря за тези, които се нуждаят от отслабване или е добро предястие за всички, които обожават да си хапват и не мислят за спазване на строг хранителен режим.  Нарязаните зеленчуци могат да се консумират като основно хранене, а могат да бъдат и гарнитура към някоя гозба. Зелената салата е много популярна на българска почва и особено пролетта всяка трапеза отделя подобаващо място за голямата купа вкусна маруля със зеленчуци.

Какво трябва да знаем за марулята? Защо зелената салата е полезна?

Марулята е листен зеленчук и  се консумира изключително много през пролетта. През последните години обаче се забелязва тенденцията айсбергът да измества традиционния български листен зеленчук, но малко хора знаят, че марулята е много по-полезна. В нея се съдържа осем пъти повече витамин С, три пъти повече витамин К, два пъти повече протеини и седемнадесет пъти повече витамин А. Всичко това прави зелената салата много по-добър избор от айсберга. Освен това в листата на марулята има малко калории, но голямо количество фибри и фито-хранителни вещества. Наличието на витамин К в зелената салата играе важна роля в костния метаболизъм, където се насърчава увеличаването на костната тъкан. Понякога хората използват понятията за „маруля“ и „зелена салата“ като синоними, но реално марулята е зеленчукът, от който се прави зелената салата. Последната представлява нарязана маруля, пресен лук, подправки и  маслина. Много хора предпочитат да сложат една лъжица кисело мляко върху салатата, за да стане още по-вкусна и свежа.

Откъде да си купя зелена салата?

Проверете в магазините на „Т-Маркет“, „Фантастико“, „Kaufland”, “Carrefour”, “CBA”, “Дар“, „Моят магазин“ и др., за да си купите качествена  свежа маруля. Ако за Вас е важно да пазарувате изгодно, Ви съветваме да се запознавате редовно със съдържанието на нашия сайт. Ежедневно качваме брошури с най-големите намаления, които големите търговски вериги предлагат.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!