Зърнена закуска Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Зърнена закуска

Научно е доказано, че хората, които закусват редовно, живеят по-здравословно, защото засищат от сутринта организма си, а през деня са сити и не злоупотребяват с прекомерна консумация на храна. Обратно-тези, които гладуват, вечерта са лакоми и пренатоварват организма си с големи количества продукти. Затова е добре да се закусва, за да бъдем спокойни и изпълнени с енергия през деня.

Какви видове зърнени закуски има? Каква да си избера?

Според степента си на третиране те се делят основно на мюсли и флейкс. Първите са механична смеска от пресовани овесени ядки и сушени плодове. Съставките от лешници, бадеми, сушени плодове и т.н. се събират, размесват се и се дозират. Рядко се използва химическа или топлинна обработка при приготвянето им. Обикновено се консумират заедно с течност, най-често прясно мляко, вода, кисело мляко и др. Флейксът е базиран на брашното и смлените зърна, към които се добавят витамини и др. Използва се процесът екструдация (смесване, продуктите минават през високо налягане). Корнфлейксът, наричан още царевичен флейкс, е много използван. Освен това на пазара има и овесен, пшеничен, ечемичен оризов флейкс. По принцип в пакета зърнена закуска флейксът е еднороден, но понякога има смес от няколко вида-например мидички, топчета,  форма на листенца и др. Избирайте продукти, в които има по-малко захар-нека максимумът да бъде 5 гр. или по-малко за порция. Четете съдържанието на етикета и купувайте чисти хранителни стоки.

Кои марки зърнени закуски са добри? Откъде да купя зърнена закуска?

Сред лидерите на пазара за зърнени закуски са продуктите на “Nestle”, “Goody”, “Silvi”, “Nesquick”, “Natura” и др. Ако се стараете да пестите пари и да пазарувате разумно, Ви съветваме да следите сайта ни за новите брошури с намаления, които качваме на него.