Извара

Намерихме 3 резултата за Извара в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 3 промоции за Извара. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Извара Маджаров и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Извара

Изварата е млечен продукт, в състава на който има голям брой белтъчини. Може да се получи от различни млечни продукти, които обаче най-често са вторични. Сред тях са суроватката, обезмасленото мляко или мътеницата. Можем да консумираме изварата в различни видове – и пряко, и в конкретни ястия. Тя най-често е ситнозърнеста и можем лесно да я намажем на филия хляб.

Какви видове извара има?

Можем да срещнем различни видове извара в зависимост от вида на млечния продукт, от който е получена. В тази връзка има суроватъчна, млечна и мътенична. Има и различни видове според това какво е съдържанието на мазнините в една извара. Тук можем да откроим нискомаслена, пълномаслена, полумаслена и обезмаслена извара. Методите, чрез които се образува извара също са различни, а в зависимост от това кой от тях сме избрали, може да съществува следното деление – сирищно пресечена и термично пресечена извара. При първия вид за пресичането на суровината, от която ще правим извара се използва сирищна мая, както и закваска от различни бактерии. Термично пресечната извара пък се получава след загряване на млечните суровините.

Какво можем да си сготвим с извара?

Освен че, можем да консумираме изварата веднага след като я купим или приготвим, тя е прекрасна и незаменима добавка към редица традиционни ястия. Сред тях на първо място поставяме небезизвестната баница с извара, която е традиционна за България. Можем да използваме изварата и за приготвянето на чушки бюрек. Освен това в отделни рецепти от Родопската кухня, можем да срещнем пържени яйца или омлет с извара. Намира широко приложение и в сладкарството, тъй като се използва като заместител на сметаната.

Искаме да си купим извара. Къде да я открием?

Разгледайте нашия сайт, в който ще откриете и нашата специална дигитална брошура. Там сме селектирали най-изгодните оферти на редица търговски вериги, сред които Лидл, Карфур, Кауфланд, Пикадили, Дар, Метро, Т Маркет, ПроМаркет  и други. Купете си извара и нека готвенето да започне сега!

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах