Йогурт

Намерихме 1 резултат за Йогурт в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Йогурт.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

16.08 - 31.08 Фреш маркет

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Йогурт

В днешно време не винаги успяваме да се храним здравословно и пълноценно. Въпреки това млечните продукти трябва да присъстват ежедневно в менюто ни. Те са изключително важни за поддържането на добро здравословно състояние. Едни от любимите млечни продукти са киселото мляко и йогурт.

Какво представлява йогуртът? Каква е разликата между кисело мляко и йогурт?

Макар йогурт често да се използва като синоним за кисело мляко, като дори от английски език йогурт (yoghurt) се превежда като кисело мляко. В действителност йогурт е вид кисело мляко.

И при двата продукта за заквасяване се използват двата основни вида млечнокисели бактерии – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Според специалистите, основната разлика между двата млечни продукта е в технологията на приготвяне – в начина на заквасване. При йогурта заквасването става в голям съд, преди продукта да бъде разпределен в кофички. Той се бърка постоянно, докато не се получи гъста кремообразна консистенция. При киселото мляко заквасването се извършва във всяка отделна опаковка, след разфасоването на млякото.

На пазара ще намерите както натурален йогурт, така и с добавка от плодове, ядки, мюсли, с ядки и семена, обезмаслени. Популярни са гръцкия, турския йогурт.

С какво е полезен йогуртът?

Както стана ясно по-горе – йогуртът, също като киселото мляко, съдържа млечнокиселата бактерия Lactobacillus bulgaricus. Тя е известна като силен пробиотик, който оказва благоприятно и оздравяващо влияние на чревната микрофлора.

Откъде да купим йогурт?

Ще намерите йогурт от различни производители с различни вкусове и аромати в магазините за хранителни стоки. Когато купувате млечния продукт, обърнете внимание на неговото съдържание и срока на годност.

В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти и най-изгодните цени на различни млечни продукти, които се предлагат в магазините.