Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Кайсии Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Кайсии

Кайсиите са един от любимите плодове на малки и големи. Те са известни с полезните си свойства и с характерния си сладък вкус.

Какви са полезните свойства на кайсиите?

Кайсиите притежават силно антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Те са източник на витамини С и А, витамини от група В, фибри, желязо, калий, магнезий и много други. Освен самите плодове, кайсиевите ядки също имат завиден брой витамини и микроелементи в състава си. Плодовете оказват благоприятно влияние на различни стомашно-чревни заболявания, анемии, остеопороза, простудни заболявания, подобряват работата на сърцето и зрението.

Как се използват кайсиите в кулинарията? Под какви форми се продават?

Кайсиите могат да се консумират пресни, като на пазара се предлагат и сушени плодове, консервирани, под формата на сладка, нектари и други. Плодовете са част от рецептите за много сладкиши, торти, кексове, кремове. Сушените кайсии могат да се съчетават и с различни видове меса, да бъдат част от плънки и т.н.

В търговската мрежа може да откриете и етерично масло от костилките на кайсията. То се използва за подхранване, овлажняване и защита на кожата.

Друг много популярен продукт, който се произвежда от кайсии, е кайсиевата ракия. Тя се отличава с мек вкус и приятен аромат.

Как да изберем и съхраняваме кайсиите?

Пресните плодове не трябва да имат кафяви петна и загнивания. Техният цвят трябва да е наситен, а плодът – леко мек. За по-дълго съхранение се препоръчват сухите, тъмни и хладни помещения. При сушените плодове, които се предлагат опаковани или в насипно състояние, трябва да се обърне внимание отново на цвета, да няма замърсявания и загнивания.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!