Какао Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 12 от 11 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Какао

Най-любимото сладко изкушение на милиони хора е шоколадът. Той дава енергия, прави ни щастливи и е много вкусен. Но нямаше да имаме възможност да похапваме това сладко удоволствие, ако не беше основната суровина за него – какаото.

Какаото се свързва, най-вече със стритите на прах зърна на какаовото дърво. От векове какаото е ценна стока, която освен много ароматна, е и полезна.

С какво е полезно какаото?

В какаото на прах се съдържат витамини A, B1, B2, B3, В5, В12, C, E. То е източник и на мед, калий, фосфор, магнезий, калций, желязо, цинк, манган. Антиоксидантите действат положително на кожата, като предотвратяват преждевременното стареене. То подпомага дейността на мозъка и действа стимулиращо на централната нервна система. Какаото е известно и като силен афродизиак, и засилва производството на серотонин – „хормонът на щастието”.

За какво да използваме какаото?

Най-известното приложение на какаото е в шоколада. Той, от своя страна, се включва в десерти. Може да го срещнете и в някои нетрадиционни рецепти с месо. Какаото на прах е често използвано в различни сладкиши, бисквити, кремове и всякакви десерти.

Може да използваме какаото на прах и в домашни маски за лице, които тонизират кожата и изглаждат бръчките. В магазините за козметика ще откриете кремове, балсами, лосиони, шампоани, маски за лице и коса, и други козметични продукти с какао.

Как да изберем и да съхраняваме какаото?

В магазините за хранителни стоки ще намерите какао на прах от различни производители и разфасовки. Предлага се както подсладено, така и натурално. Подсладеното е по-подходящо за директна консумация с прясно мляко, например, а натуралното – за сладкиши и десерти. Съхранявайте какаото на прах на сухо и тъмно място, най-добре в кутия.