Карначета Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Карначета

Любителите на месни ястия и деликатеси имат множество варианти, с които да зарадват небцето си. Различните видове наденици – варени, варено-пушени, сурови, са само част от тях. Несъмнено едни от много популярните и предпочитани сурови наденици са карначетата.

Какво представлява карначето?

Предполага се, че карначето е с румънски произход, но е част от кухнята на различни балкански народи. Карначето представлява тънка сурова наденица, която може да се приготви от смляно свинско месо, както и от смес от свинско и телешко месо. Към каймата може да се добави и сланина, като се подправя с различни подправи и сол. Получената смес се пълни в животинско тънко черво.

Обикновено карначето се пече на скара или във фурна, да се консумира самостоятелно с различни гарнитури или да бъде част от други ястия.

Ако нямате достатъчно време, за да приготвите в домашни условия карначета, може да ги намерите във всеки магазини за хранителни стоки, на щандовете за месни продукти. Продават се в характерната навита на спирала форма, която може да е с различна големина. Най-често карначето се пече, като се запазва навитата форма, а за тази цел може да използваме дървени шишове или клечки за зъби.

Какви карначета да купим?

Когато купувате карначета, задължително проверете срока на годност. Опаковката трябва да е добре затворена, като карначетата трябва да са със свеж вид и аромат. Избягвайте замразени продукти, тъй като губят от вкусовите си качества.

Може да намерите карначета във Фантастико, Пикадили, Billa, Penny, ЦБА, Кауфланд и останалите магазини за хранителни стоки. В Broshura.bg ще откриете актуалните брошури на магазините. В тях са поместени промоционалните оферти и отстъпки. Възползвайте се от тях и закупете избрания хранителен продукт на достъпна и разумна цена.