Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Кафе Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 15 от 13 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Кафе

Приятното събуждане всеки ден е гарантирано от ароматната напитка, носеща името кафе и описвана като „елексир на боговете”. Кафето се нарежда веднага след водата по дневна консумация на човек, а единственият му по-сериозен конкурент е чаят. Неслучайно  според последни проувания в света за една година се изпиват около 400 млрд. чаши от тонизиращата напитка. В семената на кафето се съдържа от 0.6 до 2.4% алкалоид, наречен  кофеин; редица азотни вещества, захари, органични киселини, както и редица други вещества.

Какво не знаем за кафето?

Наименованието на кафето в повечето европейски езици произлиза от неговото име на османски турски (kahve). Първите и по-подробни сведения относно кафето са открити в арабски източници, датиращи около 1000 г. от новата ера. Популизирането на кафето като напитка започва в Йемен. Въпреки това обаче за родина на тонизиращата напитка се счита Етиопия. Там и до ден днешен можем да срещнем кафето като диворастяща култура.

Сортове кафе

Въпреки че има около 25 основни сорта в рамките на вида "Coffea", само два са основните, които се отглеждат с търговска цел поради редица причини. Това са сортовете Арабика и Робуста. От друга страна за най-добърт сорт кафе е считан „Мока“. Името на този специфичен сорт идва от йеменското пристанище със същото название.

Как пием кафето си?

Между отделни държави съществуват културни различия, свързани с вида на сервиране на енергийната напитка. Да вземем за пример Италия. Според легендата пък монасите-капуцини от Рим изобретили капучиното като начин да добавят малко удоволствие в сивото си ежедневие. Виенското кафе пък е любимо в Австрия, където върху ароматната напитка поставят бита сметана и канела. Кафето може да се пие чисто, със захар, с мляко, със суха или с течна сметана, а според количеството вода кафето бива късо, нормално и дълго.

Какво кафе да пием?

Lavazza, Espresso, Нова Бразилия, Elia – на коя марка ще се спрете зависи от Вашия вкус. Големите вериги магазини като Била, Кауфланд, Лидъл и т.н., предлагат широк аосртимент от различни видове кафе. В каталозите на нашия сайт ще откриете най-подходящата ароматна напитка на промоционална цена. 

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!