С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Кафе Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 2
-
Показани 21 от 18 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 178 магазина
Виж всички магазини

Информация за Кафе

Приятното събуждане всеки ден е гарантирано от ароматната напитка, носеща името кафе и описвана като „елексир на боговете”. Кафето се нарежда веднага след водата по дневна консумация на човек, а единственият му по-сериозен конкурент е чаят. Неслучайно според последни проувания в света за една година се изпиват около 400 млрд. чаши от тонизиращата напитка. В семената на кафето се съдържа от 0.6 до 2.4% алкалоид, наречен кофеин; редица азотни вещества, захари, органични киселини, както и редица други вещества.

Какво не знаем за кафето?

Наименованието на кафето в повечето европейски езици произлиза от неговото име на османски турски (kahve). Първите и по-подробни сведения относно кафето са открити в арабски източници, датиращи около 1000 г. от новата ера. Популизирането на кафето като напитка започва в Йемен. Въпреки това обаче за родина на тонизиращата напитка се счита Етиопия. Там и до ден днешен можем да срещнем кафето като диворастяща култура.

Сортове кафе

Въпреки че има около 25 основни сорта в рамките на вида "Coffea", само два са основните, които се отглеждат с търговска цел поради редица причини. Това са сортовете Арабика и Робуста. От друга страна за най-добърт сорт кафе е считан „Мока“. Името на този специфичен сорт идва от йеменското пристанище със същото название.

Как пием кафето си?

Между отделни държави съществуват културни различия, свързани с вида на сервиране на енергийната напитка. Да вземем за пример Италия. Според легендата пък монасите-капуцини от Рим изобретили капучиното като начин да добавят малко удоволствие в сивото си ежедневие. Виенското кафе пък е любимо в Австрия, където върху ароматната напитка поставят бита сметана и канела. Кафето може да се пие чисто, със захар, с мляко, със суха или с течна сметана, а според количеството вода кафето бива късо, нормално и дълго.

Какво кафе да пием?

Lavazza, Espresso, Нова Бразилия, Elia – на коя марка ще се спрете зависи от Вашия вкус. Големите вериги магазини като Била, Кауфланд, Лидъл и т.н., предлагат широк аосртимент от различни видове кафе. В каталозите на нашия сайт ще откриете най-подходящата ароматна напитка на промоционална цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!