По подразбиране
Най-нови
Изтичащи скоро
Подобни продукти от тази категория
Повече информация за Кашкавал
Кашкавалът е млечен продукт и представлява разновидност на сиренето. Получава се по време на специален процес, наречен чедеризация (млечнокисела ферментация). За разлика от жълтите сирена, които имат дупки, кашкавалът няма. Освен това той е по-траен от сиренето, тъй като има по-ниско съдържание на вода.
Качества на кашкавала
Кашкавалът е един от любимите ни млечни продукти, благодарение на високите му вкусови качества. Той съдържа калций, който е полезен за костите. В зависимост от вида, той може да бъде по-малко или повече осолен. В състава на кашкавала влиза и специална киселина, която намалява риска от диабет, рак и сърдечни заболявания. Въпреки, че някои хора го избягват заради мазнините и калориите, които съдържа, кашкавалът всъщност може да Ви помогне да отслабнете, тъй като не позволява на мазнините да се натрупват в организма. Естествено консумацията му трябва да бъде умерена.Комбинацията на кашкавал с различни хранителни продукти го прави подходящ за разнообразни кулинарни ястия. Може да се консумира както в суров вид, така и след съответната обработка.
Какъв кашкавал да изберем?
Можем да избираме измежду различни видове кашкавал според личните предпочитания и вкус. Най-често бива от овче мляко („Балкан”), от краве („Витоша”) или смес от овче с обезмаслено краве мляко („Преслав”). В зависимост от качествените му показатели пък кашкавалът бива екстра кашкавал, първо качество и второ качество. Съответно кашкавалът се различава и по своята цена, която зависи от вида му.
Къде е най-изгодно да пазаруваме кашкавал?
Можете да изберете кашкавал на различна марка според предпочитанията. Разгледайте нашата брошура с най-изгодните оферти за кашкавал на големи търговски марки, сред които Пикадили, Карфур, Кауфланд, Лидл, Фантастико, Т-маркет. Всичко това можете да откриете в дигиталния каталог на нашия сайт.