Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Кашу Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 4 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Кашу

Кашуто е сред най-обичаните и консумирани ядки. Освен с приятен вкус, ядката притежава редица полезни свойства за човешкия организъм.

С какво е полезно кашуто?

Ядките съдържат витамин В, витамин А, желязо, магнезий, калий, фосфор, мед и други. Кашуто оказва благоприятно влияние върху кръвоносната и сърдечносъдова система. Ядките се препоръчват при високо кръвно налягане, мигрена, мускулни спазми. Ценните ядки се включват и в много хранителни режими за намаляване на теглото. Кашуто съдържа по-малко мазнини в сравнение с другите ядки, като голяма част от тях са ненаситени мастни киселини, които са здравословни.

Хората със заболявания на жлъчката и бъбреците, трябва да избягват консумацията на ядките, тъй като кашуто съдържа оксалати.

Как се използва кашуто в кулинарията?

Ядките могат да се консумират сурови или овкусени, като мезе към аперитиви. Кашуто е съставна част и от много източни ястия. Комбинира се отлично с различни видове меса, може да се включи в салати, зеленчукови пюрета. При десертите се прибавя към торти, кремове, сладкиши, сладоледи. От кашуто може да се направи и брашно, с което се приготвят питки и различни каши.

Откъде да закупим кашу?

В днешно време вкусните ядки могат да се намерят във всеки хранителен магазин. Често те се продават печени и осолени, в различни разфасовки. В по-големите супермаркети може да ги откриете и в насипно състояние. Пакетите трябва да са добре затворени, за да се избегне овлажняването на ядките. Препоръчително е да се съхранява в хладилник или на тъмно и хладно място.

Тъй като цената на кашуто е висока, може да разгледате промоционалните брошури на хранителните магазини в сайта Broshura.bg и да откриете най-изгодната цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!