Кетчуп

Намерихме 3 резултата за Кетчуп в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 3 промоции за Кетчуп. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Кетчуп Heinz и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

20.10 - 20.11 Билла
20.10 - 20.11 Билла
20.10 - 20.11 Билла
20.10 - 20.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 15.11 Фреш маркет

Повече информация за Кетчуп

Кетчупът е най-популярният и консумиран сос в световен мащаб. През вековете, зеленчуковият сос се е превърнал в любим начин за овкусяване на множество ястия, във всички кухни.

Какво представлява кетчупът?

В съвременния си вариант, кетчупът представлява сос, приготвен от доматено пюре, нишесте, оцет, захар, сол и различни подправки. На пазара се срещат и видове с лук, чушки, чесън.

Интересно е, че с тези съставки сосът се произвежда от XIX в. Първоначално сосът не съдържал домати, а основните му съставки били аншоа, гъби, орехи и печен боб. Смята се, че родината на популярния овкусител е Китай, а в Европа става известен през XVII в. от Англия. Днес може да се открие традиционния китайски сос, но това е рядкост. С годините производството на кетчупа се превръща в индустрия, като днес има множество разновидности.

Кетчупът в кулинарията

Кетчупът се използва за овкусяване както на вече приготвени ястия, така и в различни маринати, влиза в състава на сосове и дресинги. Изключително популярна е употребата му за сандвичи, пици, хот-дог, паста, пържени картофи и други. Успешно се комбинира с различни видове меса и колбаси, както и с млечни продукти като сирена и кашкавали.

Какъв кетчуп да изберем?

В магазините ще откриете огромно разнообразие на марки, разфасовки и видове кетчуп. Цената се определя основно според качеството, т.е. по-скъпите сосове са произведени с натурални съставки, съответно по-евтините могат да съдържат изкуствени оцветители, консерванти или други подобрители. Затова обърнете внимание на етикетите, с описаното съдържание и съставки на продукта.