Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Киноа Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Киноа

Киноа придобива все по-голяма популярност сред всички, които се стремят към здравословен начин на хранене. Зърнестата култура е неизменна част и от менюто на вегетарианци и вегани.

Какво представлява киноа и с какво е полезна?

Дребните зърна на киноа са познати от векове. Смята се, че е култивирана още от инките, а днес е наричана „царицата на зърнените култури”. Киноа има изключително богато съдържание на аминокиселини, калций, витамини от група В, желязо, цинк, фосфор. Поради високото си съдържание на белтъчини – над 20%, тя е препоръчителна съставка от менюто на вегетарианците.

Как да сготвим киноа?

Киноа има широко приложение в различни салати, гарнитури, както и в десерти. Киноа може успешно да замести ориза и булгура. Обикновено киноа се вари в съотношение 1:2, в полза на водата. При варене обема на зърната се увеличава няколко пъти, като остават леко хрупкави. Може да ги запържите леко на сух тиган, преди да ги сварите, което прави вкусът по-силен и интензивен. За по-мек вкус се препоръчва накисване във вода за няколко часа.

Откъде да закупим киноа и как да я съхраняваме?

В хранителните магазини се предлагат различни разфасовки, като в специализираните магазини за био и диетични храни, може да се продава в насипно състояние. При пакетираната киноа, трябва да внимавате пакетът да е добре запечатан. Съхранението на киноа не се различава от това ма другите зърнени култури. Добре е да се съхранява в затворен плик или кутия, на хладно и сухо място.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!