Кисело мляко

Намерихме 2 резултата за Кисело мляко в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 2 промоции за Кисело мляко. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Кисело мляко и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Кисело мляко

Киселото мляко представлява продукт с млечнокисел вкус, който се получава в резултат на млечнокисела ферментация в млякото. То се произвежда в много страни по света и е предпочитана храна, заради полезните си качества. Основно в състава на киселото мляко влизат две бактерии - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Според легенди киселото мляко се е произвеждало още по време на траките и прабългарите, като при вторите то е носело името „катък”.

Българското кисело мляко

Когато попитаме гражданин на чужда държава какво знае за България, неизбежно първото, което чуваме в отговор е българското кисело мляко. И няма как, нашето кисело мляко е единственото по-рода си, тъй като само то притежава специфичната бактерия наречена Lactobacillus bulgaricus. Тя е проучена за първи път от Стамен Григоров през 1905 година, когато киселото мляко от България е патентовано. Благодарение на бактерията родното кисело мляко притежава редица вкусови качества, а и лечебни. В редица български села дори се е създал т.нар. „млечен” туризъм, в който се набляга на огромното значение на киселото мляко.

Полезни качества на киселото мляко

Според лекари и специалисти киселото мляко съдържа редица полезни качества, които помагат да бъдем по-здрави. В него има калций, който заздравява костната система. Подходящо е за консумация и за хора с диабет, но само когато е направено от обезмаслено мляко. Освен това консумацията на кисело мляко намалява количеството холестерол в човешкото тяло. Има полезно действие и върху нервната система на човек. Освен полезна храна, киселото мляко е й диетично. А най-ценното му качество е неговия вкус. От кисело мляко можем да си направим вкусен таратор или десерт.

На кои марки кисело мляко да се доверим?

Сред предпочитаните марки, предлагащи качествено българско кисело мляко са Верея, Данон, Елби, Бор Чвор, Ханско, Русалка, Елена и т.н. Можем да изберем млечен продукт с различна масленост според вкуса и предпочитанията. Разгледайте дигиталния каталог с най-изгодните оферти за кисело мляко на големи търговски марки, сред които Пикадили, Карфур, Кауфланд, Лидл, Фантастико. Можете да намерите брошурата на нашия сайт.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах