Климатик

Намерихме 7 резултата за Климатик в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 7 промоции за Климатик. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Климатик и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

17.10 - 06.11 Техномаркет
17.10 - 06.11 Техномаркет
17.10 - 06.11 Техномаркет
17.10 - 06.11 Техномаркет
17.10 - 06.11 Техномаркет
11.10 - 31.10 Технополис
18.10 - 07.11 Зора

Подобни продукти от тази категория

04.10 - 24.10 Практикер
04.10 - 24.10 Практикер
08.10 - 08.11 GS Строймаркет
08.10 - 08.11 GS Строймаркет
11.10 - 31.10 Технополис

Повече информация за Климатик

В днешно време удобството и практичността са на първо място при избора на битова техника. Климатикът е предпочитан заради възможността да охлажда през горещите летни дни и да топли през зимните месеци.

Каква е разликата между конвенционален и инверторен климатик?

Конвенционалните климатици работят на една и съща мощност, като регулират температурата в помещението чрез температурен датчик. Най-общо казано, щом достигне до зададената температура, той спира да работи, а когато тя се покачи – отново започва да работи, но винаги с едни и същи обороти. Това води до неточно регулиране на температурата и по-висок разход на електроенергия.

Инверторните климатици, от своя страна, регулират автоматично оборотите. При достигане на настроената температура, системата намалява плавно оборотите, при които работи компресора, а не изключва. По този начин желаната температура се поддържа и се спестява електроенергия. Това е и основната причината те да са предпочитани пред конвенционалните климатици.

Коя марка да избера?

Преди да изберете конкретна марка, трябва да се съобрази големината на помещението, в което ще бъде поставен климатикът. Това ще Ви помогне при избора на неговата мощност. По правило на 100 W отговарят 1 кв.м.

Ако сте склонни да вложите по-голяма сума и искате климатик, който е надежден, работи в широк температурен диапазон и има висок клас енергийна ефективност, се насочете към марките Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi.  

Втората група обхваща средните класове. Те са с по-ниски цени, но са работят с по-високо ниво на шум. Някои от марките, които предлагат такъв тип климатици са Panasonic, Hitachi, DeLonghi.

Третата група са предимно от корейски и китайски марки. При тях има разнообразие при съотношението качество-цена, като са подходящи при по-ограничени финансови възможности. Недостатъци при тези климатици е по-кратък срок на експлоатация и нерядко замръзване на външното тяло.

Изгодни оферти може да откриете в брошурите на магазини Технополис, Техномаркет, Зора, Практис, Бриколаж и др.