Козунак

Намерихме 1 резултат за Козунак в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Козунак.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

11.11 - 17.11 Kaufland

Подобни продукти от тази категория

20.10 - 20.11 Билла
20.10 - 20.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла

Повече информация за Козунак

Празниците се свързват с вкусните гозби и отрупаната трапеза. Несъмнено Великден е един от най-обичаните празници както от децата, така и от възрастните. Има много ястия, които задължително присъстват на великденската трапеза, но може би най-любимият е козунакът.

Какво представлява козунакът?

Козунакът е сладък обреден хляб, който символизира тялото на Исус Христос. Месенето на козунаци е сложен ритуал, който се е превръщал в предизвикателство за не една и две домакини. Неговото приготвяне отнема време, изисква много месене, а помещението в което се приготвя трябва да е топло. В днешно време може да открием различни видове козунаци в търговската мрежа и то целогодишно.

Какви видове козунаци има?

В магазините ще намерите както натурален козунак, така и такива с добавки – сушени плодове, мармалад, шоколад, локум и много други. Предлагат се и различни сладкиши, приготвени от козуначено тесто – рула, кифли и т.н.

Все по-популярен на българския пазар е италианският козунак – Панетоне. Той е традиционен коледен сладкиш, но може да се намери във всеки хранителен магазин, през цялата година. Характерно за Панетоне е, на първо място, неговата форма. Козунакът е с кръгла основа и високи стени. В тестото се слагат сушени плодове, захаросани портокалови корички, ром или коняк, сок от портокал и лимон и т.н.

Как да изберем козунака?

Най-добрият начин да разберете, дали козунакът е добре приготвен, е когато го разрежете или разчупите. Той трябва да се къса „на конци”. Въпреки това обърнете внимание и на неговия външен вид – той трябва да е бухнал, да няма засъхнали части. Проверете срока на годност, както и производителя и съдържанието на козунака. Може да закупите вкусния продукт на изгодна цена – само разгледайте промоционалните брошури на хранителните магазини, в сайта Broshura.bg.