Колбас Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 10 от 9 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 186 магазина
Виж всички магазини

Информация за Колбас

В днешно време има огромно разнообразието от колбаси, които да изберем според вкуса и предпочитанията си. Трудно е да се изредят всички съществуващи колбаси, дори и само поради факта, че те се произвеждат от векове. Въпреки това може да разпределим колбасите в няколко основни групи – според съставките, начина на производство.

По какво се различават колбасите?

Най-разпространените колбаси са произведени от свинско и телешко месо, а останалите са от птици. Колбасите се различават и в допълнителни съставки – подправки, мазнини. Обвивката на колбаса може да е от естествен животински произход – черва, стомаси, или да бъдат изкуствени.

Според начина на производство може да разграничим колбасите на малотрайни варено-пушени, към които спадат кренвиршите, трайните варено-пушени колбаси са различните шпекови и други салами. Луканките и суджуците са към групата на трайните сурово-сушени колбаси. Другите видове са сурово-пушените.

Повечето колбаси са готови за консумация, освен суровите, като наденица например, които задължително трябва да преминат през термична обработка. Колбасите са и използвани за различни плънки и ястия, като могат да се варят, пържат, пекат, панират и т.н.

Всяка страна има свои традиции в приготвянето на колбасите, които са се превърнали в част от културата и бита на народа. В Германия има повече от хиляда вида колбаси, Италия също може да се похвали с разнообразие. Българските колбаси също не са за подценяване – Бански старец, Странджански бабек, Смядовска луканка и много други.

За какво да внимаваме при купуване колбаси?

Независимо какъв колбас купувате, винаги четете съдържанието на етикета, производителя, срока на годност. Ако избирате сурови колбаси – обърнете внимание на цвета и аромата на продукта. Различните кренвирши, наденици, филета и т.н. не трябва да лепнат.

В Broshura.bg ще намерите най-изгодните цени, на които да закупите избраните вкусни месни деликатеси.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!