Колбас

Намерихме 1 резултат за Колбас в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Колбас.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

01.07 - 31.07 Билла

Подобни продукти от тази категория

11.06 - 08.07 МЕТРО
25.06 - 08.07 МЕТРО
18.06 - 15.07 Фантастико
18.06 - 15.07 Фантастико
18.06 - 15.07 Фантастико
18.06 - 15.07 Фантастико
18.06 - 15.07 Фантастико
18.06 - 15.07 Фантастико
18.06 - 15.07 Фантастико

Повече информация за Колбас

В днешно време има огромно разнообразието от колбаси, които да изберем според вкуса и предпочитанията си. Трудно е да се изредят всички съществуващи колбаси, дори и само поради факта, че те се произвеждат от векове. Въпреки това може да разпределим колбасите в няколко основни групи – според съставките, начина на производство.

По какво се различават колбасите?

Най-разпространените колбаси са произведени от свинско и телешко месо, а останалите са от птици. Колбасите се различават и в допълнителни съставки – подправки, мазнини. Обвивката на колбаса може да е от естествен животински произход – черва, стомаси, или да бъдат изкуствени.

Според начина на производство може да разграничим колбасите на малотрайни варено-пушени, към които спадат кренвиршите, трайните варено-пушени колбаси са различните шпекови и други салами. Луканките и суджуците са към групата на трайните сурово-сушени колбаси. Другите видове са сурово-пушените.

Повечето колбаси са готови за консумация, освен суровите, като наденица например, които задължително трябва да преминат през термична обработка. Колбасите са и използвани за различни плънки и ястия, като могат да се варят, пържат, пекат, панират и т.н.

Всяка страна има свои традиции в приготвянето на колбасите, които са се превърнали в част от културата и бита на народа. В Германия има повече от хиляда вида колбаси, Италия също може да се похвали с разнообразие. Българските колбаси също не са за подценяване – Бански старец, Странджански бабек, Смядовска луканка и много други.

За какво да внимаваме при купуване колбаси?

Независимо какъв колбас купувате, винаги четете съдържанието на етикета, производителя, срока на годност. Ако избирате сурови колбаси – обърнете внимание на цвета и аромата на продукта. Различните кренвирши, наденици, филета и т.н. не трябва да лепнат.

В Broshura.bg ще намерите най-изгодните цени, на които да закупите избраните вкусни месни деликатеси.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах