Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Контакт Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 7 от 7 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Контакт

Контактът представлява специален уред, с помощта на който свързваме различни електрически проводници. Всички знаем, че не бива да „бъркаме” в контакта, за да не ни хване ток, но този така познат уред ни помага да включваме електрическите уреди у дома. Контактите се поставят в специални пластмасови кутии, които се наричат щепселни кутии, тъй като в тях включваме щепсела на електрическите уреди.

Какви контакти най-често използваме?

Най-често използваните в домашна среда контакти са единичните. При тях силата на ток може да варира около 10 А до максимум 16 А. Ако трябва да обясним по-подробно това означава, че в единичен контакт можем да включим всякакви електрически уреди, чиято мощност не надвишава 3000 W. Освен единичен, можем да срещнем и двоен контакт, като разликата идва от възможността да включим не един, а два електроуреда в него. Съответно в него можем да включваме уреди с по-голяма мощност. На пазара можем да срещнем и контакти с предпазни капаци, които са особено подходящи за домакинства, в които има малки деца.

Какво трябва да знаем за контактите?

Добре е да спазваме съответните максимални стойности на електроенергия, които е препоръчително да преминават през контакта, тъй като често при прекомерна употреба на по-високи стойности, контактът прегрява. Този процес можем да разпознаем и с просто око, тъй като, когато контактът прегрее, той пожълтява отстрани. Когато видим тези признаци, е добре да сменим контакта с нов, за да предотвратим появата на късо съединение.

Магазини, в които можем да открием контакти

Можете да откриете контакти в редица големи търговски вериги, сред които Чечосан, Практис, Бриколаж, Багира, Баухаус, Баумакс и други. Техните най-актуални предложения можете да видите на нашия сайт, където има качена брошура за Ваше улеснение. 

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!