Контакт Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 8 от 7 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 189 магазина
Виж всички магазини

Информация за Контакт

Контактът представлява специален уред, с помощта на който свързваме различни електрически проводници. Всички знаем, че не бива да „бъркаме” в контакта, за да не ни хване ток, но този така познат уред ни помага да включваме електрическите уреди у дома. Контактите се поставят в специални пластмасови кутии, които се наричат щепселни кутии, тъй като в тях включваме щепсела на електрическите уреди.

Какви контакти най-често използваме?

Най-често използваните в домашна среда контакти са единичните. При тях силата на ток може да варира около 10 А до максимум 16 А. Ако трябва да обясним по-подробно това означава, че в единичен контакт можем да включим всякакви електрически уреди, чиято мощност не надвишава 3000 W. Освен единичен, можем да срещнем и двоен контакт, като разликата идва от възможността да включим не един, а два електроуреда в него. Съответно в него можем да включваме уреди с по-голяма мощност. На пазара можем да срещнем и контакти с предпазни капаци, които са особено подходящи за домакинства, в които има малки деца.

Какво трябва да знаем за контактите?

Добре е да спазваме съответните максимални стойности на електроенергия, които е препоръчително да преминават през контакта, тъй като често при прекомерна употреба на по-високи стойности, контактът прегрява. Този процес можем да разпознаем и с просто око, тъй като, когато контактът прегрее, той пожълтява отстрани. Когато видим тези признаци, е добре да сменим контакта с нов, за да предотвратим появата на късо съединение.

Магазини, в които можем да открием контакти

Можете да откриете контакти в редица големи търговски вериги, сред които Чечосан, Практис, Бриколаж, Багира, Баухаус, Баумакс и други. Техните най-актуални предложения можете да видите на нашия сайт, където има качена брошура за Ваше улеснение. 

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!