Корнишон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 4 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 186 магазина
Виж всички магазини

Информация за Корнишон

Когато стане въпрос за туршии и зимнина, бурканите с кисели краставички заемат челна позиция, а най-подходящите за тази цел са малките и хрупкави корнишони. Освен за консервиране, корнишоните са много полезни и пресни.

С какво са полезни корнишоните?

Корнишоните са вид краставица, но се отличават с малките си размери – до около 8 см. Те са богати на калий, калций, фосфор, желязо, йод, каротин, витамини С, РР, витамини от група В. Те оказват благоприятно влияние на сърдечносъдовата система, подобрява функциите на черния дроб и бъбреците. Сокът от краставици, като цяло, помага при заболявания на венците, има и диуретично действие.

За какво да използваме корнишоните?

Както вече отбелязахме, най-често малките краставички се използват в туршии и за самостоятелно мариноване. Корнишоните могат да се включат в различни салати и ястия, както пресни така и от консерва. Киселите краставички се съчетават добре с цедено кисело мляко или майонеза, както и с различни меса.

Както и пресните краставици, така и корнишоните са чудесен избор за домашни маски за лице. Те избелват и хидратират кожата, изравняват тена, правят я мека, гладка и еластична. Действат успокояващо.

Как да изберем и съхраняваме корнишоните?

Пресните корнишони трябва да са твърди и хрупкави. Обикновено по кората има малки „пъпчици”. Цветът им трябва да е наситен, избягвайте жълтеникавите и завехнали зеленчуци. Корнишоните се съхраняват на сухо и хладно място, най-добре в хладилник.

През цялата година в магазините се предлагат мариновани корнишони – най-често в буркани от различни разфасовки. Може да откриете най-изгодните им цени в сайта Broshura.bg, в който се публикуват актуалните промоционални брошури на множество магазини за хранителни стоки.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!