Кошница Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Кошница

Кошниците представляват съдове за съхранение на продукти от различен характер, които в най-често са отворени от горната си страна. Кошниците могат да се изработят от различен материал, който се преплита чрез специфични техники, за да се стигне до създаването на крайния продукт. Историците доказват, че около 8000 години пр.н.е в Близкия Изток плетенето се е използвало за създаване на матраци, а 5000 години по-късно кошниците са били често използвани съдове за съхранение.

Какви кошници има?

Кошниците могат да варират в зависимост от различни характеристики. Понякога можем да срещнем кошници без дръжка, с една дръжка, която минава по средата, както и с две, поставени в противоположните й краища. Ако пък разгледаме материала на изработка, можем да попаднем на кошници от дърво, тръстика, бамбук, клони, трева и т.н. Удобните съдове можем да използваме по различни предназначения в зависимост от нуждите ни. Интересни са и различните видове техники за плетене на кошници. Подобно на плетенето на дрехи, и тук имаме множество различни видове плетива, които по уникален начин придават автентичност на изработените кошници.

За какво можем да ползваме кошниците?

Когато отиваме на пикник, кошницата е нашият верен другар, който приютява необходимите за приятен следобед сред природата продукти. Този вид кошници най-често са затворени в горната си част, но имат удобни отвори от двете страни. Освен за пикник, този мултифункционален съд се използва за декорация у дома, както и за поставяне на разнородни продукти като плодове, козметика и т.н.. По този начин се получават естетически красив и нетрадиционен подарък.

Откъде да купим кошници?

Ако и Вие като Червената шапчица отивате на гости, или пък просто Ви трябва съд за съхранение на вещи, не се колебайте, а купете кошница за целта. Можете да намерите нашите предложения, селектирани от редица търговски вериги (JYSK, Айко, Карфур и т.н.) в брошурата на нашия сайт.