Круши Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Круши

Крушите са едни от най-популярните плодове и са сред любимите на много хора. Те са сладки и сочни, същевременно имат почти зърнеста текстура. Имат широко приложение както в кулинарията, така и в козметиката.

С какво са полезни крушите?

Сладкият плод е добър източник на витамин С, К, мед, магнезий, желязо, йод, цинк, фосфор. В крушите се съдържат и фибри, пектин, етерични масла. Те оказват благоприятно влияние на имунната система, намаляват риска от образуване и развитие на ракови клетки, понижават високите нива на холестерола, както и спомагат за доброто зрение и здравето на очите.

Заради всички полезни свойства, а и поради причината, че крушите не се характеризират с предизвикването на алергии, те са едни от първите плодове, които влизат в менюто на бебето.

За какво да използваме крушите?

Освен пресни, може да консумирате крушите и сушени, в различни сладка, компоти и сокове. Те се прибавят в различни кексове, сладки, кремове и други десерти. Крушата, както и ябълката, се съчетават добре с различни зеленчуци и салати. Може да я сервирате и със синьо или козе сирене.

Крушата е активна съставка и в много козметични продукти – маски за лице и коса, шампоани и балсами. Тя подхранва и тонизира кожата, прави косата по-здрава и плътна.

Как да изберем пресните круши?

Когато купувате пресните плодове, те трябва да са с гладка кора и без загнивания. Плодът е нетраен, затова е препоръчително да ги съхранявате в хладилник. В магазините често се продават не съвсем узрели круши, за да ускорите узряването им ги оставете на стайна температура.