Кушетка

В момента няма актуални промоции за Кушетка. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

13.08 - 09.09 Мебели Идеа
16.08 - 05.09 Слънчице - бебешки магазини
09.05 - 31.12 KARE

Повече информация за Кушетка

Изборът на мебели за дома е от огромно значение. Особено ако избираме мебели за почивка и мека мебел. Те трябва да осигуряват максимален комфорт и релаксация. В мебелните магазини има разнообразие от дивани, легла, разтегателни фотьойли и много други. Макар малко позабравена, кушетката продължава да има своите почитатели.

Какви кушетки има?

Традиционните кушетки, най-вече в миналото, са представлявали единично легло с пружина, без табли. В днешно време, модерните кушетки са запазили единствено характеристиката, че са единични. Най-разпространените кушетки имат две табли – една над главата и една отстрани. Страничната табла, която е под формата на облегалка, може да не обхваща цялата дължина, а да е до средата на кушетката. Кушетките с този дизайн са много подходящи за дневната, тъй като приличат повече на диван, отколкото на легло.

Има кушетки със три табли. Те са най-предпочитани за детско легло. Могат да имат и шкафчета под леглото.

Кушетките, които нямат табли и прегради, и са подходящи за дома, приличат  на тапицирани шезлонги. Те могат да са с кожа или текстил, да са с повдигната част за главата или да са с S-образна форма.

Има и специализирани кушетки – масажни, лекарски, козметични. Лекарските са най-просто устроени, като могат да имат повдигаща се част в единия край. Масажните кушетки обикновено имат отвор за главата, а козметичните – допълнителна подложка за глава и/или облегалки за ръцете.

Откъде да купим кушетка?

Ако търсите масажни, козметични или лекарски кушетки, най-добре разгледайте специализираните магазини за козметична и медицинска техника и обзавеждане.

Ако искате да допълните обзавеждането в дома си, кушетки ще намерите в мебелните магазини като Икеа, JYSK, Ралица, Аико, Арон, Моббо и други.