Къна Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Къна

Всяка жена иска да има красива, лъскава и здрава коса. В това си желание, дамите са склонни да изпробват редица козметични продукти, бои за коса, оцветяващи шампоани и т.н. Един от натуралните и природни средства, които се използват за поддържането и възстановяването на косата е къната.

Какво представлява къната? С какво е полезна?

Натуралната къна се получава от стрити на прах листа от растението Хена. То е характерно за районите на Северна Африка, Южна Азия и Северна Австралия. Къната е известна със своите противогъбични и антисептични свойства, които оказват благоприятно влияние на проблеми като косопад, пърхот и други. Къната заздравява косъма, като прави косата по-гъста и обемна. За разлика от боите за коса, къната не променя структурата на косъма чрез химикали. Тя оцветява косата в червеникави нюанси

Трябва да се отбележи, че истинската къна, която няма примеси, прави косата единствено червена. Тя е с характерен аромат на сушена билка и е зелена на цвят. Останалите видове къни – черна, кестенява, за златисти отенъци имат допълнителни билки и съставки, които да оцветят косата в различни нюанси.

Полученият цвят при използването на къна е строго индивидуален. Той зависи от цвета на косата, плътността на косъма и колко време ще престои на косата. По правило колкото по-дълго оставим къната да действа, толкова по-наситен червен цвят ще се получи. Освен това след боядисване с къна трябва да се изчакат няколко месеца преди да използвате други оцветяващи продукти.

Откъде да купим къна?

Може да намерите различни видове къни в магазините за козметика и аптеките. Важно е да четете внимателно съдържанието на продукта, като избягвате изкуствените оцветители и съставки. На опаковките е указан и начинът на употреба.