Лайм Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Лайм

Лаймът може да се нарече и зелен лимон, въпреки различията, които има със своя жълт роднина. Той се характеризира с тънка зелена кора и светлозелена сочна сърцевина. Смята се, че лаймът произлиза от Малайзия, но днес е широко разпространен във всички страни.

С какво е полезен лаймът?

Цитрусовият плод е изключително богат източник на желязо, фосфор, калий, калций, магнезий, витамин С, А, Р, както и на етерични масла и пектин. Консумацията на лайм може да понижи високите нива на холестерол, засилва имунната система и оказва благоприятно влияние на сърдечносъдовата система. Съдържанието на скорбинова киселина в цитруса, подпомага производството на колаген, който е важен за здравата и еластична кожа. Напоследък се провеждат изследвания, в които се посочва, че сокът от лайм помага при отказване от тютюнопушене.

За какво да използваме лайм?

Лаймът е чудесен избор за овкусяване на риба и морски дарове, той се съчетава добре с лют червен пипер. Това го прави подходящ за различни маринати, най-често за пиле. Нарязаните плодовете ще запазят свежестта си, ако ги посипете със сок от лайм. Множество коктейли, най-известният от тях „Мохито”, съдържат сок или резени лайм.

Може да използвате зеления лимон и в маски за лице и коса. Той освежава, почиства и хидратира кожата. Освен това, лаймът е често срещана съставка и в препарати за почистване и ароматизатори.

Как да изберем лайм?

В днешно време не е трудно да откриете цитруса, особено в големите магазини като Фантастико, Billa и Lidl например. Кората му трябва да е лъскава и гладка, както и да бъде сравнително тежък за размера си. По-дълго ще съхраните плода цял в хладилник, ако е нарязан може да запази свежестта си само ден-два.