Леберкез

В момента няма актуални промоции за Леберкез. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

22.08 - 28.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла

Повече информация за Леберкез

Леберкезът е един от изкушаващите и апетитни немски деликатеси, който е прочути по целия свят. У нас също има много почитатели, като може да се консумира както на закуска, така и за обяд или вечеря. В Германия, леберкезът се поднася задължително със сладка горчица, която подчертава и допълва неговия вкус.

Какво представлява леберкезът?

Леберкез е колбас, който се приготвя от различни млени меса, които се изпичат във тавичка за хляб, което придава и характерната му форма. Предполага се, че историята на деликатеса започва през средата XVIII в. Традиционните рецепти включват свинска кайма и черен дроб. Въпреки това, поради популярността на колбаса, се появяват и много негови варианти. Баварските рецепти съдържат телешка кайма и бекон, като не се добавя черен дроб.

Важна част от леберкеза е и ситно нарязаният лук, а в зависимост от рецептата могат да се прибавят и чушки, гъби, кисели краставички, сварени яйца и други.

Леберкезът се пече във фурна. Той трябва да придобие кафеникава коричка, а отвътре трябва да остане със свеж цвят, но да не е суров. Нарязва се на филии, като може да се консумира както топъл, така и студен. Може да го използвате за сандвичи, за плънки и други. Съхранява се в хладилник.

Откъде да купим леберкез?

Ако нямате достатъчно време, за да приготвите сами и в домашни условия вкусния деликатес, може да закупите готовия колбас от магазините за хранителни стоки. Ще намерите както натурален, така и с чушки. В Broshura.bg ще откриете промоционалните предложения и отстъпки, които предлагат магазините. Възползвайте се от тях и закупете апетитния колбас на разумна и достъпна цена.