Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Лимони Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 8

    Открихме: малина/лимон

    Хит Хипермаркет брошура до 27.05.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Лимони

Лимоните са един от най-полезните плодове. Той се отличава с киселия си вкус и с наситения си цвят. Цитрусовият плод е достъпен целогодишно във всеки магазин, в който се продават пресни плодове и зеленчуци.

Какви са полезните свойства на лимоните?

Несъмнено цитрусовият плод е най-известен със съдържанието на витамин С, както и с лимонената киселина. Лимоните са богати и на витамини В5 и В9, калий и магнезий. Плодовете са естествен антиоксидант и имуностимулатор, предпазват от развиване на заболявания като атеросклероза. Лимоните оказват благоприятно действие върху храносмилането, като изчистват токсините и извежда мазнините, както и могат да понижат високото кръвно налягане.

Как да използваме лимоните?

Най-често лимоните се използват като част от много дресинги, за овкусяване на риба и месо. Лимоните са отлична добавка към чайове и други тонизиращи напитки. Лимоновият сок и кора подчертават вкусът и съставките на различни кремове, сладкиши, торти, бисквити и много други.

Много популярна е и комбинацията на лимонов сок с топла вода. Напитката се приема ежедневно, най-често сутрин на гладно. Ободряващото и тонизиращо питие е основна част в различни хранителни режими за намаляване на теглото.

Корите от лимон могат да са чудесен ароматизатор и освежител за въздух, а сокът от лимон може да се използва за почистване на домакински съдове и прибори, прозорците или плочките и фугите в банята.

Избор и съхранение на лимоните

Когато купувате лимони обърнете внимание на цвета им – той трябва да е наситен и яркожълт, ако имат зеленикав отенък плодовете не са напълно узрели. Може да съхранявате пресните лимони на стайна температура за около седмица, ако ги поставите в хладилник се запазват значително по-дълго време.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!