Локум Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 180 магазина
Виж всички магазини

Информация за Локум

Всеки от нас има спомен от детството, в който тайничко си похапва локум от долапа на баба. Много поколения са израснали със сладостта на простия на вид сладкиш. Макар да се счита, че локумът е с турски произход, в България има установени традиции.

Какво представлява локумът и какви видове има?

Локумът се приготвя от нишесте и подсладена вода, като се ароматизира най-често с розова вода, лимон или ванилия. Традиционният български локум е нарязан на кубчета, които са оваляни в пудра захар. Локумът може да съдържа и различни ядки – орехи, фъстъци, шамфъстък, лешници. Той може да е в различни цветове и плодови вкусове, да е овалян в кокосови стърготини или смлени ядки.

В България най-известният локум се произвежда в гр. Ябланица. Градът е признат и с изключително вкусната си халва.

С какво е полезен локумът?

Тъй като в локума се съдържа голямо количество глюкоза, той оказва благоприятно влияние на дейността на сърцето, както и при лечение на кашлица и хроничен бронхит, гастрит,  дава енергия на организма.

Локумът в кулинарията

Локумът е залегнал в традиционната българска кухня. Освен че може спокойно да го хапвате директно от кутията, с него се приготвят вкусни баници, кифли, кексове, козунаци, сладки. Съчетава се отлично с орехи, ябълки, дюли, както и с шоколад. Всичко зависи от Вашето въображение.

Откъде да купим локум?

Не е трудно да откриете различни разфасовки и видове локум, в магазините за хранителни стоки. Изборът е изцяло Ваш, а най-изгодните цени ще намерите в актуалните брошури на магазините, публикувани в Broshura.bg.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!