Локум Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 187 магазина
Виж всички магазини

Информация за Локум

Всеки от нас има спомен от детството, в който тайничко си похапва локум от долапа на баба. Много поколения са израснали със сладостта на простия на вид сладкиш. Макар да се счита, че локумът е с турски произход, в България има установени традиции.

Какво представлява локумът и какви видове има?

Локумът се приготвя от нишесте и подсладена вода, като се ароматизира най-често с розова вода, лимон или ванилия. Традиционният български локум е нарязан на кубчета, които са оваляни в пудра захар. Локумът може да съдържа и различни ядки – орехи, фъстъци, шамфъстък, лешници. Той може да е в различни цветове и плодови вкусове, да е овалян в кокосови стърготини или смлени ядки.

В България най-известният локум се произвежда в гр. Ябланица. Градът е признат и с изключително вкусната си халва.

С какво е полезен локумът?

Тъй като в локума се съдържа голямо количество глюкоза, той оказва благоприятно влияние на дейността на сърцето, както и при лечение на кашлица и хроничен бронхит, гастрит,  дава енергия на организма.

Локумът в кулинарията

Локумът е залегнал в традиционната българска кухня. Освен че може спокойно да го хапвате директно от кутията, с него се приготвят вкусни баници, кифли, кексове, козунаци, сладки. Съчетава се отлично с орехи, ябълки, дюли, както и с шоколад. Всичко зависи от Вашето въображение.

Откъде да купим локум?

Не е трудно да откриете различни разфасовки и видове локум, в магазините за хранителни стоки. Изборът е изцяло Ваш, а най-изгодните цени ще намерите в актуалните брошури на магазините, публикувани в Broshura.bg.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!