Лук Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 10 от 9 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Лук

Едва ли някой може да оспори вкусовата и качествената роля на лука при приготвяне на любимите ни ястия и в медицината. Въпреки че заедно с чесънът са отбягвани от редица хора заради силната си миризма, зеленчуците са полезни и придават завършеност на гозбите ни. И докато лошият дъх лесно може да се премахне като си измием зъбите и дъвчем дъвка, то едно ястие без подправки и лук би било незавършено и не достатъчно апетитно.

Какво трябва да знаем за лука? В кои ястия мога да го използвам?

Лютивият зеленчук се продава в замразено, прясно, консервивано и изсушено състояние. Може да се използва ситно нарязан или на филийки в почти всички видове храна или гозби, както и пресни салати. Изключително рядко се яде самостоятелно и то от страстни любители на зеленчука. В зависимост от неговия вид, лукът може да бъде сладък, слабо лют и много лют. Той има противопростудно действие и е в помощ при сърдечни заболявания, диабет и много други болести, а освен това съдържа противохолестеролни, противоракови и антиоксидантни съставки като кверцетин. В някои култури се използва за лекуване на циреи и обриви, а в САЩ някои продукти, които съдържат екстракт от лук, се използват като лечебни за местни белези. Когато купувате лук, винаги избирайте добре съхраняван и качествен зеленчук. В някои магазини се съхранява във влажни условия и може да сте неприятно изненадани като откриете, че има мухъл.

Откъде да си купя лук?

Зеленчукът е лесен за откриване и можете да се снабдите с него от магазините за плод и зеленчук или от „Фантастико“, „Пикадили“, BILLA”, “Carrefour”, “Kaufland” и др. Не бързайте да купувате необходимото за Вашето домакинство, а ежедневно се снабдявайте с информация чрез нашия сайт, за да знаете къде се предлагат изгодни продукти на пазара.