Мазилка Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мазилка

Както подсказва и самото наименование, мазилката представлява смес от различни вещества, която „мажем” върхи стените, тавана и подовите покрития в нашия дом. Можем да поставим мазилка както във вътрешността на нашия дом, така и от външната му страна, като за целта са ни необходими различни видове мазилка. Тя най-често се смесва с вода и се нанася, като се изчаква да се втвърди.

Какви видове вътрешни мазилки има?

Можем да избираме измежду богато разнообразие от мазилки. В древността популярни са били мазилките от вар и различни видове минерали. Днес също не липсват варови мазили, като те могат да бъдат в комбинация с гипс или с цимент. Те се използват за стените и повърхностите във вътрешността на определена сграда. Варо-гипсовите изсъхват асравнително бързо и могат да се нанасят в помещения с обичайна влажност. Варо-циментовите пък могат да указват влияние на климата в помещението, в което са поставени, тъй като попиват влагата и след това могат да я отдават. В тази връзка те са най-подходящи за влажни помещения. 

Какви външни мазилки можем да срещнем?

Външните мазилки могат да бъдат минерални, силиконови, полимерни, мозаечни, силикатни и т.н. Минералните мазилки от своя страна се делят на оцветени, влачени, тънкослойни и драскани. Мозаечната мазилка пък се характеризира с висока водоустойчивост и с лесна поддръжка. Силиконовата мазилка е универсална и има високи нива на паропропускливост. Силикатните пък имат добри дифузионни свойства.

Откъде да купим мазилки?

Най-изгодните оферти за различни видове мазилки, можете да разгледате в нашия сайт. В брошурата, която ще откриете там, ще видите предложения на редица големи търговски вериги, сред които Рила, Практикер, Баухаус, Баумакс, Чечосан, Бриколаж, Багира и Мастърхаус.