Малини Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Малини

Малините са един от най-обичаните плодове. Те се отличават с приятен аромат, сладък вкус и нежен цвят. Смята се, че родното място на вкусните плодове е планината Ида, която се намира в днешна Турция. През вековете малините стават толкова популярни, че днес присъстват в различни хранителни продукти, но се използват и за лечение.

Какви са полезните свойства на малините?

Малините са известни с богатото си съдържание на витамин С, витамин А, калий, калций, желязо, фолати, фибри. Плодовете нямат холестерол или мазнини, което ги прави подходящи за различни диети. Консумацията на малини предпазва от образуване на ракови клетки, препоръчват се при проблеми със стомашно-чревния тракт, а и укрепват кръвоносните съдове. Малините изчистват токсините в организма и засилват имунната система.

Как да консумираме малините?

Освен пресни, малините могат да бъдат изсушени. Те са много подходящи за чайове, като са съставна част от мюсли или пълнозърнести десерти. Малините се комбинират чудесно с други плодове и затова се включват в много сладкиши, торти, кремове, сладоледи и други. От ароматните плодове може да се направят различни сладка, сокове и компоти.

Избор и съхранение на малините

В магазините може да откриете всякакви продукти с аромат и вкус на малини – от бисквити и рула до дъвки и близалки. Пресните малини са много деликатни и най-често се предлагат в пластмасови опаковки. Плодовете са нетрайни и трябва да се съхраняват в хладилник. При избора на малини, обърнете внимание на състоянието на плодовете – те не трябва да са завехнали, смачкани или зелени. Важно е да измиете плодовете непосредствено преди консумация, тъй като под влияние на водата могат да се развалят по-бързо.