Манго

Намерихме 1 резултат за Манго в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Манго.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

16.09 - 30.09 Фреш маркет

Подобни продукти от тази категория

17.09 - 30.09 МЕТРО
17.09 - 30.09 МЕТРО
17.09 - 30.09 МЕТРО
21.09 - 27.09 ЛИДЛ
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет

Повече информация за Манго

Мангото е един от най-консумираните плодове в световен мащаб, като набира все по-голяма популярност и почитатели в България.

Какво представлява мангото?

Плодовете растат на вечнозелени дървета, които достигат до 40 м височина. За родина на сочното манго се счита Индия. Днес манго е толкова популярно, че се създават специални ферми за отглеждането му. Плодът може да има различна форма, големина и цвят. Отличава се с приятен аромат, сладък и сочен вкус.

Какви са полезните свойства на мангото?

Плодът е с богато съдържание на витамини С, А, Е, витамини от група В, калций, желязо, магнезий, мед, различни минерали, антиоксиданти. Мангото не съдържа наситени мазнини и холестерол, което го прави изключително подходящ за диети и намаляване на теглото. Мангото оказва благоприятно влияние на стомашно-чревния тракт и функциите на бъбреците. Препоръчва се при чернодробни и бъбречни заболявания, предпазва от сърдечносъдови проблеми. Мангото действа положително и върху кожата, като я предпазва от външни въздействия.

Как се използва мангото?

Мангото е широко разпространено при различни десерти – кремове, торти, пюрета. Плодът се съчетава и с месо и риба, като е част от някои традиционни индийски ястия, например къри и чътни. В търговската мрежа се предлагат и сокове от манго, както и различни козметични продукти.

Как да изберем мангото?

В днешно време може да намерите сочните плодове във всеки голям супермаркет. При избора на плод обърнете внимание на цвета на мангото – черните петна означават, че плодът е презрял, а зелените, че е зелен. Плодът трябва да не е много мек и да има гладка повърхност, без наранявания.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах