По подразбиране
Най-нови
Изтичащи скоро
Подобни продукти от тази категория
Повече информация за Масло
Маслото представлява млечен продукт, който използваме, за да намажем филия хляб, като подправка, при готвенето и т.н. Маслото може да бъде направено както от прясна или ферментирала сметана, така и от мляко. Поради широката си употреба е един от най-консумираните продукти в световен мащаб. Най-често се произвежда от краве мляко, а в съставът му влизат млечни мазнини и протеини и вода.
Какво трябва да знаем за маслото?
Водата от състава на маслото се отделя при стопяването на продукта. По този начин се получава чисто масло с голяма концентрация на мазнини. На пазара често можем да срещнем продукти с различни добавки, консерванти и оцветители. При охлаждане маслото се втвърдява, а при нагряване се осъществява обратния процес. Маслото се съхранява в хладилника, а цветът му варира между от яркожълт до бял. Той зависи от сметаната и млякото в състава на маслото.
Видове масло
Маслото, което се произвежда от ферментирала сметана, носи името култивирано. Сметаната може да бъде както пастьоризирана (масло от сладка сметана), така и прясна (масло от сурова сметана). Самото масло пък е силно ароматно и притежава силно изразени вкусови качества. Битото масло пък е удобно за мазане. Има осолени и неосолени видове масла в зависимост от предпочитанията. В Европа маслата са с около 85% мазнина. Това се постига след отстраняването на водата и млечните остатъци.
Къде да намерим най-изгодните оферти за масло?
За да се ориентирате в най-изгодните оферти за масло, можете да разгледате нашия дигитален каталог. В него сме подбрали предложения на едни от най-добрите търговски марки, предлагащи хранителни продукти - Лидл, Карфур, Кауфланд, Т Маркет, Фантастико, Пикадили. Разгледайте брошурата на нашия сайт и направете своя избор сега.