Мастика

Намерихме 1 резултат за Мастика в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Мастика.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

24.09 - 14.10 T MARKET

Подобни продукти от тази категория

17.09 - 14.10 МЕТРО
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет
16.09 - 30.09 Фреш маркет

Повече информация за Мастика

Една от най-разпространените алкохолни напитки през лятото е мастиката. Тя е предпочитана заради освежаващия аромат и характерните кристали. Консумира се както самостоятелно с лед, така и се включва в разнообразни коктейли.

Какво представлява мастиката?

Мастиката е вид анасонова високоалкохолна напитка. Нейното минимално алкохолно съдържане е 47 об. %. Според установените стандарти, мастиката се произвежда чрез ароматизиране на етилов алкохол от земеделски произход с анетол, изолиран чрез ректификация на етерични масла от звездовиден анасон, зелен анасон, резене или от друго растение, което има подобен аромат. Благодарение на анетола се образуват кристали при изстудяване, а при разреждане с вода – матов бял цвят.

Мастиката не трябва да се бърка с узото. Узото също е високоалкохолна анасонова напитка. То е традиционно питие за Гърция и има разлики при процесите на дестилация. Анасонови напитки са френското Перно, турската ракъ, италианската Самбука.

За какво да използваме мастиката?

Както отбелязахме по-горе – мастиката може да се консумира самостоятелни или като част от коктейли. Освен традиционната комбинация на мастика и мента, може да съчетаем анасоновата напитка с шампанско или с джин. Има и различни рецепти за коктейли, в които се включва мастика с коняк, с бренди и други. Алкохолните съставки могат да се комбинират с лимонов сок, яйчен белтък, кафе.

Независимо как ще консумирате мастиката, трябва да бъде с удоволствие и мярка.

Откъде да купим мастика?

В супермаркетите и магазините за алкохол ще намерите различни разфасовки и марки мастика. Разгледайте промоционалните оферти, които предлагат различните магазини, в Broshura.bg. Така ще може да закупите избраната напитка на изгодна и атрактивна цена.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах