Мастика Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 183 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мастика

Една от най-разпространените алкохолни напитки през лятото е мастиката. Тя е предпочитана заради освежаващия аромат и характерните кристали. Консумира се както самостоятелно с лед, така и се включва в разнообразни коктейли.

Какво представлява мастиката?

Мастиката е вид анасонова високоалкохолна напитка. Нейното минимално алкохолно съдържане е 47 об. %. Според установените стандарти, мастиката се произвежда чрез ароматизиране на етилов алкохол от земеделски произход с анетол, изолиран чрез ректификация на етерични масла от звездовиден анасон, зелен анасон, резене или от друго растение, което има подобен аромат. Благодарение на анетола се образуват кристали при изстудяване, а при разреждане с вода – матов бял цвят.

Мастиката не трябва да се бърка с узото. Узото също е високоалкохолна анасонова напитка. То е традиционно питие за Гърция и има разлики при процесите на дестилация. Анасонови напитки са френското Перно, турската ракъ, италианската Самбука.

За какво да използваме мастиката?

Както отбелязахме по-горе – мастиката може да се консумира самостоятелни или като част от коктейли. Освен традиционната комбинация на мастика и мента, може да съчетаем анасоновата напитка с шампанско или с джин. Има и различни рецепти за коктейли, в които се включва мастика с коняк, с бренди и други. Алкохолните съставки могат да се комбинират с лимонов сок, яйчен белтък, кафе.

Независимо как ще консумирате мастиката, трябва да бъде с удоволствие и мярка.

Откъде да купим мастика?

В супермаркетите и магазините за алкохол ще намерите различни разфасовки и марки мастика. Разгледайте промоционалните оферти, които предлагат различните магазини, в Broshura.bg. Така ще може да закупите избраната напитка на изгодна и атрактивна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!